Gott nytt.. liv?

Nja, så svåra löften tänker jag inte ge för det nya året.

Men förhoppningsvis kan det kommande året ha några förändringar i beredskap för mig.
Jag älskar mina vänner men saknar många och ser förändringar hos andra som ibland gör att jag känner mig som den som bara blir kvar. Den som står still i livet och inte tar sig någonstans.
När jag ser tillbaka på de senaste 6-7 åren så har det inte varit händelselöst, det är inte det jag menar. Men det saknas en del.
Jag försöker att inte tänka mig det omöjliga men det är alltid det jag har för ögonen och senare blir jag förvånad när det inte alls blir som jag tänkt mig.
Oh well.

Nytt år, nya möjligheter.
Klycha, javisst.
Men funkar det så funkar det.
It's worth a try.

I'm out for 2011.


Shop 'til you drop!

Idag har jag gjort en hel del seriös shopping.
Jag, Robin, Sofie och Mika satte oss i bilen och åkte till Svinesunds skräpshopping och sedan till Nordby köpcenter. 6 tröjor/toppar, ett par stövlar som går ända upp till knäna och en ny papperskorg till badrummet + nyårsspriten fick följa med mig hem så det akuta shoppingsuget är stillat för tillfället. Imorgon ska jag ner till stan och fixa det sista för nyår och handla lite mat för januari, sen ska vi till Thaikök och äta buffé på kvällen.
Och dagen efter det är nyårsafton här.

Shit. Hur gick det till? Haha.
Jag vet fortfarande inte vart jag hamnar, men det löser sig på något sätt.
Det gör det alltid.

Nyårsplaneringar/funderingar


Det kan väl aldrig vara så att jag gillar vissa färger mer än andra...?
*host host*

^_^

Don Juan de Marco

Jag har precis tittat på denna otroligt vackra film. Det var flera år sedan sist och jag hade glömt vilken härlig känsla den efterlämnar. Sen att Johnny Depp är perfektion gör ju inte ont.. Världens vackraste man och en av vår tids bäste skådespelare.
True story.

I juletid

Mitt julfirande med familjen..


Vi började julaftonen med en promenad i skogen, mysig kvalitetstid med morfar när de andra hamnade på efterkälken.


Jag vill bara påpeka att vi hade snö(högar) på julafton. Ha!



Julig mat!



Mysfamilj ♥


Ronny läste julevangeliet.


Mormorstårta och äggost!


Hoppas ni hade en lika mysig och bra julafton som jag hade!

..and a merry, merry christmas to y'all

Julafton är här!

Varje år väntar jag mig att den härliga, förväntansfulla känslan från min barndom ska komma och bosätta sig i mitt bröst, men de senaste åren vill den inte riktigt hitta sitt säte.
Är det för att jag börjar bli för gammal? För att jag inte anstränger mig lika mycket nu när jag är ensam hela december utom just på julafton/juldagen?
När jag bodde hemma med mamma pimpade vi ju alltid lägenheten med varenda liten tomte, snögubbe och ängel vi kunde hitta. Hemma hos mig har jag satt lite glitter i mina 2 stackars växter och fixat en adventsljusstake av tomflaskor och lite pynt, that's it.
När man tänker så är det kanske inte så konstigt att julkänslan inte kommer när den brukade..

Det som faktiskt ÄR mysigt just i juletid, eller framför allt denna afton, är ju att få spendera tid med min mamma och hennes föräldrar. Det är påfrestande att bo 5 personer i ett litet hus när man är van att bo ensam, men när jag vet att det bara är ett par nätter så går det ändå ganska bra.

Jag trivs här.
Jag är älskad här.
Och jag vet i mitt hjärta att det aldrig kommer förändras.

Där, just där, tror jag att jag hittade min julkänsla.


Julemys

Igår blev så jäkla bra!

Det var superdupermysigt att ha några vänner hemma och äta jättegod julmat med massor med levande ljus överallt. Mina köttbullar var uppskattade, Mattias potatisgratäng kanongod men det var nog wienernougaten som fick nog högst betyg. Pillis började dreggla när han åt den. Det säger inte lite. ^^
Efter maten och glöggen slängde vi på "Zack and Miri make a porno" att skratta och slappa till. Robin somnade och vi andra skrattade.



Svårt att få med myskänslan på bild, men den fanns där. Maten fick jag inte heller kort på, den landade i magen alldeles för fort för att hinna med något sånt. ;P



Nu ska jag jobba i 3 timmar till (2½ om man räknar bort frukostfikat), sen hem och packa det sista innan jag blir upphämtad hemma. Det ska bli så härligt med mammakram och familjemys i ett par dagar!

Found it!

Nu säger de att det ska bli ljusare igen.
Jag hoppas att de inte ljuger.

Är det inte lustigt hur man pratar om "de" men aldrig specificerar vilka "de" är..?
Kan ju vara vem eller vad som helst.
Fast jag antar att man förutsätter att den man pratar med har hjärna nog att lista ut att de "de" man pratar om är relaterade till samtalsämnet och till följd vet eller har ett hum om vilka man pratar om.
Hängde ni med där? ;P

Idag ska vi äta julig mat hos mig. Jag stekte 5 pannor med köttbullar igår. Jag hoppas de blev bra och räcker.. Men jo, det ska nog gå.

Imorgon kommer mormor och morfar och hämtar mig kl 13, sen stannar vi och äter någon lunch och efter det bär det av till mamma för julfirande. Jag kommer nog hem på juldagen, senast annandagen. Men det ska bli gott med lite familjemys. Sedan har jag ju 2 veckors vänskapsmys framför mig, om jag (och de) vill.

Time, where did you go?

Det känns som om tiden står helt still just nu, när det är precis lika mörkt och halt på vägen från jobbet som det var på vägen dit, 9 timmar tidigare.

Wienerkladdnougat











Idag har jag gjort wienernougat för första gången i mitt liv. Ser gott ut där det står och gottar sig i kylen, men provsmakningen får vänta tills imorgon.
Resterna från nougaten och chokladen slängde jag i en kladdkaka som står på svalning just nu. Utlåtande kommer senare..


And?

Jag stannade upp och tittade på mig själv idag.
Den mest genomträngande tanken var; Vad fan hände?
Okej, jag är inte lika tjock som jag var för ett år sedan.
Men sen då?
Jag var ganska lycklig och glad där ett tag, men nu? Känns inte lika säkert längre.

Det känns som att jag släppt mig själv en del.
Jag som älskar mina långa ögonfransar och ser dem i princip som det bästa med mitt utseende, har inte ens orkat måla dem det senaste. Det har inte spelat någon roll, speciellt inte till jobbet. Tidigare gjorde jag alltid det. Jag vet att jag ser tusen gånger piggare ut och jag känner mig oftast finare, men jag har bara inte orkat bry mig.
Och sen att sminka mig "ordentligt", med underlagskräm och hela kittet, känns helt meningslöst för jag blir aldrig så fin som jag önskar längre.

Kanske blir det så när man inte känner sig attraktiv. När man bara umgås med vänner som bara ser en för det man är; en vän. När man inte träffar nya människor som kanske, eventuellt, möjligtvis skulle tycka att jag är fin och intressant. Kanske är det då man slutar orka. För ens vänner måste tycka om en även när man ser ut som femtioåtta svåra år.
Eller så kan det bero på att man varit singel och ensam längre än man orkar tänka på och man lever i ett konstant mörker utan minsta skymt av solljus.

Lägger man ihop det ena med det andra och tredje så får man en cocktail som ser ut som den här drinken.
Precis vad man vill ha.

Ze countdown haz begun!

Ni anar inte hur skönt det ska bli med semester.
Så känns det i alla fall nästan hela tiden.
Förutom igår kväll när jag fick lite ångest över min ledighet. För att jag inte vet hur jag ska spendera den eftersom jag inte har några som helst planer, inte ens för nyårsafton och jag är lite rädd för att jag bara ska sitta av tiden hemma med ingenting.
Oh please God don't let that happen.. !

Nä. Det ska bli väldigt skönt att slippa gå upp nästa måndag utan kunna ligga kvar i sängen hur länge jag vill, kunna umgås med vänner när jag (och de) vill och kunna gå ner till gymmet innan eller efter eftermiddagsrushen kl 17.

På torsdag är det både löning och vintersolståndet. Det betyder att jag får pengar (score!) och att det slutar bli mörkare och snart blir lite, lite ljusare för varje dag som går. I love it!

På torsdag ska det dessutom bli lite julbordsknytis hemma hos mig. Jag har börjat köpa ingredienser till wienernougat och på onsdag ska jag rulla köttbullar. Robin har fått uppdraget att fixa skinkan och Mattias ska göra Jansson. Jag hoppas att Åsa ska lysa upp vår kväll med sin närvaro och kanske någon mer. Åh, jag ser så fram emot detta mysepys.

Min nya dator och jag

Vi sitter här i min soffa och myser. Datorn i mitt knä, myshoodien på, filt över benen och Family Guy på tvn.
Jag är nytränad, nyduschad och nymätt på tacopaj.
Rätt bra känns det, måste jag säga.
Jag känner mig riktigt nöjd just i denna stund, då jag vet att jag ska på Sherlock Holmes 2 med fyra härliga människor imorgon kväll och kanske bada i poolen på jobbet innan dess.

Idag har jag varit på julbord med jobbet på Riverside. Det var helt okej, men ingenting är ju lika bra som familjens julmiddag!

Så fredag imorgon alltså. Sen är det bara 1 vecka kvar tills mormor och morfar hämtar mig och vi åker till mamma över jul. Nästa fredag är också starten för min 2 veckors ledighet. Jag längtar!

Miih!

Sms: Ditt paket från CDON.com finns nu hos Willys Uddevalla.

Aj äm gånna gow änd gätt maj nya lappitoppi aftär wörk!

Kommpjutäär

Nu är min nya dator på väg hem till mig!
Whoop whoop!

Igår lagade jag och Robin tacopaj efter gymmet. Hur gött som helst. ^^

Tisdagar är bättre än måndagar.

Vet ni.. gårdagen blev faktiskt inte bättre än sämst. Jag förväntade mig nästan att det skulle ordna upp sig och att jag skulle bli på bättre humör till kvällningen, men det hände liksom aldrig.

Vilken tur att det var en ny dag idag och att jag vaknade på en annan sida Köping!
Snart ska jag få åka ner till Gamol (på arbetstid ^^) och handla plastfilm och metallfärg till receptionen. Det blir konstigt att gå in där utan att se Per. Tänk att det bara har gått över 1 månad sedan han flyttade, det känns som 3. Jag saknar den lilla jäkeln. ♥

Efter shoppingen hoppas jag att klass 3-varningen för Västra götaland inte gäller i Uddevalla så att jag kan komma fram till gymmet. Jag må behöva träna, men vada i vatten i december är ett pris jag inte tänker betala frivilligt..

På torsdag ska vi på julbord med jobbet på Riverside, kanske jag också får åka grävskopa!

Gaah!

Och så går den förbaskade jäkla nageln av!
Döhöööö.


Men skjut mig..

Jag blir så jävla trött.
Här satt jag och höll på att bli på bättre humör och så får man det där samtalet igen.
Jäkla föräldrar.

"Det är Så OTROLIGT synd om mitt barn som har brutit nån extremitet och inte kan göra ditten och datten efter att gipset åkt av och vi måste få hjälp NU."
"Då får ni komma på vår Öppna mottagning som vi har 3 ggr/vecka. Ni kan själva välja om ni vill komma på tisdag/torsdag morgon eller onsdag efter lunch. Behöver ni snabb hjälp så kan ni komma redan imorgon 07.45."
"Ja alltså, det har vi lite svårt för, att sätta oss där och vänta. Finns det ingen möjlighet att boka en tid?"
"Jo, det finns bokningsbara nybesökstider men den första jag har ledig i så fall är inne i januari. Vill ni gärna ha en bokad tid kan ni söka er till Herrestad där de bokar nybesök, oftast inom 1 vecka."
"Men vi bor ju inte så långt från er."
"Då kanske det kan bli lite klurigt. Men kommer ni tidigt till Öppen mottagning så kommer ni ju inte bland de första och får hjälp snabbt."
*låter otroligt missnöjd* "Ja, fast jag jobbar ju och det blir lite jobbigt om jag ska missa så mycket av min arbetstid för att sitta där och vänta."
"Jag förstår, men som sagt, är ni här tidigt så brukar det gå ganska snabbt."
"Jaja, jag får se, ge mig de där tiderna så ska jag ringa till Herrestad och se om de lite mer hjälpsamma än er."
....

Så Otroligt viktigt var det att du/barnet kom in precis just nu, ja...
Flexibilitet någon?

Och nej, det här samtalet är Inte någon engångsföreteelse, det händer minst en gång i veckan.
Jäkla människor.
Bah!

Vad hände där då?

Jag som tyckte att den här dagen ändå började rätt okej.
Nu har jag varit på jobbet i ca 40 minuter och humöret är nere i skorna.
Jag vill inte sitta här och låtsas vara trevlig mot folk. Jag vet att jag är bra på det, men fuck ass donkey vad jag inte vill. Alls.

10 arbetsdagar kvar till 2 veckor ledigt, 10 arbetsdagar kvar till 2 veckor ledigt.
And repeat..
______________________

Helgen var bra förresten.
Whizkas är verkligen en av de goaste killar jag känner och jag hoppas att vi kommer ses oftare trots att han flyttat längre ifrån mig.
That bastard..

I eftermiddag ska jag på ögonbottenfotografering igen.
Det känns inte alls som om det var längesen, men tydligen länge nog.
Jaja.


Misja mitt lilla hallongull



Finns det något bättre än en sådan här min när någon när ska öppna årets första julklapp?
I think not!

Inuti fanns ett förkläde med en text på som är vi 2. Ett minne av en varm sommardag i Misjas trädgård.
Det + varma kanelbullar och kvällen var räddad.

W...T...F!?

Den här förmiddagen har varit helvetisk.
Supermycket att göra, själv i receptionen (vilket innebär ansvar för luckan, telefonen och att hjälpa sjukgymnasterna med typ.. allt) och så blir en sjukgymnast dålig och får gå hem.
Mina arbetsuppgifter blev helt plötsligt tripplade.
En halvtimme innan lunch kommer ett otroligt jobbigt och utmattande telefonsamtal. Tänk att en människa kan ha en sådan effekt på någon annan. Helt sjukt. Andra gången det ringde fick någon annan ta det.

Man kan väl säga att idag har jag verkligen gjort mig förtjänt av löneförhöjningen på 300 riksdaler som kommer med min förlängda anställning från 1 jan till 31 maj.
;P

Slowly, gently.

Idag började så som gårdagen slutade, men nu börjar det kännas lite, lite bättre.

Jag blir faktiskt lite deprimerad när jag somnar 21.30-22.00 och vaknar jättetrött kl 05.55 av ingen bra anledning.
Är inte sovtiden till för att man ska bli utvilad och vakna med ny energi?
VA VA?

Jävl... sk.. fa.. he...t..

Gårdagens goda humör är som pulveriserat till intenhet av dagens bottennapp.

Vaknade av att jag hade blodsockerkänning i natt (trodde jag, men klockan var bara 23.30). Låg nere på 2,3 och skakade som ett annat asplöv. I med druvsocker, fanta lemon och knäckemackor på stående fot i köket och försöka få ner puls och allt surrande i huvudet. Somnade om ganska fort ändå och kom upp utan större problem imorse. Men sen gick det utför..

Nu vill jag bara hem, lägga mig på sängen, lyssna på ledsen musik och tycka synd om mig själv.
Muh..


Skrattar bäst som skrattar sist

Jag är så stolt över mig själv idag! Jag var nere på gymmet helt själv utan att det kändes det minsta jobbigt. Kanske kan det bero lite på att det var tyo 6 människor där förutom mig, men skit samma. It's a big deal, ok?
Började med 30 minuter på crosstrainern, forsatte med 30 minuter gåband (6.0), pausade benen och gjorde 100 sit-ups på boll, sedan avslutade jag det hela med 10 minuter på cykeln!
Trodde aldrig jag skulle klara det där, vanligtvis orkar jag max 20 minuter på crosstrainern, en kvart på gåbandet och om jag har tur finns det energi över till cykeln. Iofs har jag oftast jobbat 9 timmar innan och det är smockfullt på gymmet när jag är där. Idag hade jag kollat på en film, ätit frukost och tog bussen ner till apoteket innan träningen. Men ändå! Wih!

När jag kom hem lagade jag korv stroganoff som blev jättejättegod och nu har jag precis fixat en egen adventsljusstake. Kände lite myskänsla så tänkte jag passade på. Jag har inte riktigt haft någon motivation till att göra något juligt hemma (förutom slå in julklappar) innan.

Så här fint blev det! (Ja, jag har fått lite dille på svartvita kort)


Scaredycat


Chateau de Turebronx

Igår byggde vi pepparkakshus. Det blev hur bra som helst. Mattias hade en vision om "det lilla horhuset på Tureborg" och vi hjälpte honom förverkliga den. Helt klart det bästa pepparkakshuset jag byggt. Ever!




In time

I framtiden använder man inte pengar längre, utan allt betalas med tid av ditt liv. Alla lever tills de är 25 år, då slutar de åldras och en klocka startar som ger dem ett år. För att leva längre behöver man skaffa sig med tid genom att arbeta, ärva eller stjäla tid. De rikaste kan leva för evigt och de fattigaste dör innan sin 26-årsdag.
Will (Justin Timberlake) är en fattig kille som lever med 1 dag på sin klocka och kämpar för att skaffa mer tid. En dag träffar han en man med över 100 år kvar. När Will vaknar upp dagen efter har han 106 extra år och mannen låter sin tid rinna ut innan Will kan stoppa honom.
Will smyger sig in hos överklassen, blir anklagad för mord och tar den rotlösa överklassflickan Sylvia (Amanda Seyfried) som gisslan. Och så vidare.

Jag hade uppenbarligen alldeles för höga förväntningar på denna film, men den var okej att se en gång.
Det var spännande med ett lite nytt koncept med tid som valuta, men de lyckades inte riktigt få till det. Justin Timberlake är väl kanske inte världens bästa skådespelare heller.

Som jag sa till Mattias; Det är som att se ett gäng ungdomar leka vuxna (eftersom alla över 25 år ser lika unga ut resten av sina liv).

I want to hunt like David, I want to kill me a giant man

Här går jag runt och har nåt slags liv och glömmer bort att blogga. Hur illa är inte det?
Det konstiga är att jag inte riktigt vet vad jag har gjort denna vecka förutom att träna och shoppa en sväng på torp. Alltihop i sällskap av Robin.

Jag köpte nya skor! Igen. Får hoppas att dessa är bättre än de senaste som jag fick lämna tillbaka då de skavde som attan på mina stackars hälsenor.
Det är helt hopplöst med känsliga fötter.. Kanske kan det vara pga diabetesen som mina fötter är såna. När man får den andra typen av diabetes (typ2) får man ofta problem med fötterna och så. Och även om de inte är av samma typ så är ju sjukdomarna väldigt lika på många sätt.

Igår tränade jag efter jobbet och efteråt hämtades julklappar och handlades det på willys innan jag åkte hem.
Att slå in presenter är så mysigt. Jag satte tom på julmusik för att försöka komma lite i stämning, men det gick sådär. =P Mysigheten var där ändå som tur var!

Idag vaknade jag vid halv nio och stannade i sängen i ca 3 timmar med glasögonen på nosen, boken i hand och regnet smattrande på fönstret.

Vad helgen har i åtanke för mig har jag ingen aning om, inga planer alls än så länge.
Men jag hoppas.

Noah Gundersen - David

RSS 2.0