Idag slutet, imorgon början

Först måste jag bara slå ännu ett slag för mitt torrschampo jag skrev om i lördags. Jag har fortfarande inte tvättat håret, och det ser inte allt illa ut! Känns lite strävt och så men det gör ingenting. Det har till och med gett barret mer volym! Jag kunde inte vara mer nöjd med detta lilla underverk. Mitt hår har alltid blivit fett och platt alldeles för snabbt, men nu är det inget problem länge ^^

Idag är sista dagen på Gynmottagningen. Det känns helt okej. Jag har trivts bra här (speciellt med arbetstiderna) men det är nog inte en arbetsplats jag skulle vilja stanna länge på. Lite för litet och lite för mycket personligheter för min smak, haha. Dock ska de få en liten skämtbok som nog passar en av läkarna alldeles fint i smaken. De har ändå varit väldigt snälla här.

Imorgon börjar jag på Slottsskogens vårdcentral. Jag har aldrig varit där och jag vet inte riktigt om jag hittar dit, men det får lösa sig imorgon. Jag får skriva ut en liten karta idag, så jag kan navigera mig. Lokalsinnet är det iof inget fel på, men ja. Better safe than sorry.

Oh! Jag har ju glömt!
Sångpedagogen från Uddevalla ringde mig i helgen och jag ska åka och träffa henne på lördag. Känna av varandra lite och se vad vi kan åstadkomma. Kanske kan det bli något av detta i alla fall!

Nu är det lunch och jag var klar med dagens skrivarbete kl 10.20 ungefär. Whoptido.
Jag har en känsla av att det inte är lika soft på Slottsskogen. ^^ Men det blir nog bra. Så länge läkarna är duktiga på diktering..!

Ingen som har hittat något jobb i Uddevalla till mig än? Min jaktlycka är då inget vidare..

Gone, baby gone

Idag fick jag slänga ett par byxor. Och jag sörjer! Det var mina favoriter som jag var så glad över att jag kunde använda igen för några månader sedan. Men nu var det massor med hål i dem, givetvis i tyget och inte sömmarna, så det hade sett skit ut om jag försökt laga dem. Det gör lite ont att jag var tvungen att slänga dem, men så är det.
Jag har i allmänhet lite svårt att göra mig av med saker. Ibland får jag ryck och rensar ut massa skit, men oftast sparar jag på saker som eventuellt, kanske kan vara bra att ha någon gång i framtiden.. Möjligtvis.
Jag har försökt få iväg min giganto-TV till containern de har vid återvinningen varje månadsskifte, men det är alltid på dagar mitt i veckan och då har jag ju inte tid! Eller ork för den delen. Så den får stå i förrådet och ta upp massor med plats. Nåja. Det finns en del annat jag också vill slänga där ute, men det får väl vänta då. Inte enklaste saken att dra med den TV:n dit bort i den här halkan heller iof, men med lite hjälp hade det nog gått galant! *hosthost* ;P

Den här helgen har varit lite som i en dimmig slöhet fram till idag. Men mysigt också, så det har varit okej.
Idag har jag ryckt upp mig och har redan dammat, dammsugit och moppat samt diskat här hemma, snart ska jag städa mig själv =P och ikväll ska jag tvätta.

Lite lustigt är det att för några veckor sedan hade jag inte ens tänkt tanken på att städa och tvätta på en söndag, det hade inte funnits en tillstymmelse till ork. Men nu, när jag inte dricker och bara äter pulver har jag löjligt med energi vissa dagar (läs: söndagar). Det känns rätt så bra faktiskt. Än så länge i alla fall ^^

Det känns som om jag har ätit de här sopporna i många fler veckor än tre, men faktiskt så är det vecka 3 nu och ikväll har jag klarat en fjärdedel av tiden! Helt tokigt. Det har inte varit så farligt ändå, tycker jag. Jag känner mig rätt bra faktiskt. Det enda jag saknar och behöver hitta tid till och komma igång med är någon form av motion. Nu ska jag jobba 100% igen i 3 veckor, får se hur det känns. Men en liten omväg hem från tåget kanske går att tvinga mig själv till ett par gånger i veckan..!

Nä, nu ska jag ta bort mitt avskavda nagellack och duscha mig en stund.

I'm in löööv!



Det här torrschampot är det bästa ever! Mitt hår var sisådär eftersom jag tvättade det i torsdags, men nu, med sånt här fördelat i hårbotten så ser mitt hår ut som om det var nyduschat!
Jag älskar det!
Dessutom är det lite hårspraykkomponenter i så det går att få lite småstyr på barret också.
Ut & köp!

Fattig efter lön

Jag har aldrig i hela mitt liv haft så mycket räkningar som den här månaden. Är inte det ironiskt så säg! Bah.

Morr..

Idag är jag grinig. Dagen började en halvtimme för tidigt eftersom min dumma kropp inte ville att jag skulle få sova tills jag skulle gå upp.
Det resulterade i att jag var 5 minuter för tidig till tåget och fick står där i 10 minuter och frysa arslet av mig (HA! I wish). Tågresan var väl okej, men vi fick stå stilla mellan Ytterby och Gbg i en kvart eftersom ett mötande tåg hade fått "signalfel". Det är mitt nya hatord, för övrigt. Jag får lust att slå ner någon när de ropar ut i högtalarna på tåget att vå får stå stilla här en stund pga signalfel..
På dagens arbetsplats fick jag sätta mig på lärlingsplatsen, eftersom allt annat var upptaget. Här sitter jag inte själv utan måste lyssna på min kollegas sega prat. Jag undviker att fråga saker eftersom det tar en kvarts tittande på min skärm innan jag får någon respons. Sen spenderas ytterligare en kvart i samma position eftersom man måste tänka igenom alla dagens sysslor innan man kan röra sig tillbaka till sin egen plats?
Jag dör.
Jag är supergrinig nu. Jag har huvudvärk och är både varm och kall. Dessutom började halsen bråka igår kväll och har inte blivit bättre sedan dess..

Det är egentligen inte alls farligt här, jag trivs helt okej, men idag är allt bajs.
Men jag har i alla fall för första gången Sett att jag smalnat av yttepyttelite på mitt minst tjocka ställe. Det är bra.

Bajs på resten.

Victory!

På 2 veckor har jag gått ner 5 kg! Lena <3 Modifast ^^

Och sammanlagt, sedan jag vägde som mest, har jag tappat 10,9 kg i vikt.

Idag kom jag i ett par byxor som jag inte använt på aplänge, de var t o m dammiga när jag tog av dem från galgen! Och de gjorde inte magen till 2 delar! I princip slätt är det, inga ovälkomna bilringar eller så (mer än den stora elaka jag typ alltid haft) men de skapar inga nya! Jag kan knappt vänta tills jag får komma hem och prova fler av mina gamla byxor. Ska även mäta och se om jag tappat något i centimetrar på 2 veckor, vilket jag borde ha gjort, uppenbarligen! ;D

På mottagningen stod det en vagn med massa vikter på utanför sköterskans rum som vi provade att lyfta. 10 kg och 20 kg vägde de. Det var banne mig inte lätt! Tänk att en hel sån där vikt försvunnit från min kropp! Det är helt sjukt, när man ser det så konkret. Jag hade aldrig orkat träna och lyfta en sån 10 kilosvikt på gymmet mer än ett par gånger.. Åh, jag älskar det här!

Det svåra nu är att inte förvänta sig för mycket nästa gång jag ska dit, för som alla som kämpat med vikten vet, går det alltid fortast den första tiden.

Men jak er klaaaad hest!
;D

Åh, försöka jobba lite kanske? =P
Haha.

Skafferi

Mitt skafferi har tagit en lite annorlunda form beträffande dess innehåll. Jag gillar att ha ett välfyllt skafferi, med diverse godsaker och ingredienserna till härliga bakverk. Men nu är det fyllt av papper och tråkiga påsar.
Så här ser det ut:


Inte så inspirerande, tycker i alla fall jag!
16 lådor Modifast och Nutriletten (de gröna) kan ni räkna själva..
Kånkade upp 10 kg lådor idag. Det var inte superenkelt med 3 olika lådor + väska + bokreapåse, men jag klara't!
Är det inte fantastiskt med bokrea? Jag har redan inhandlat 4 böcker bara idag och igår kom alla Sookie Stackhouse-böckerna (True Blood) från Adlibris på engelska. Åh, så jag har att göra! <3

Jag upptäckte en söt sak när jag öppnade mina nya teststickor till blodsockermätaren. Det är små fjärilar på!


Jag undrar vad det ska symbolisera..
"Livet är flyktigt?"
Hah. =P

Bästa!

Elaine hade lagt upp en så underbar länk på FB idag. Måste helt enkelt sparas.

Will everything be ok?

Kärlek.

Kör?

Så där ja, nu har jag pratat med sångpedagogen i Uddevalla och hon tar hälften av vad det kostade i Göteborg. Är inte det tokigt? Hon var ledig nu eftersom det är sportlov och allt, men lovade att höra av sig nästa vecka så ska vi kolla på en tid jag kan komma dit och träffa henne. =) Åh så skojigt!
Jag tänkte lite på det på vägen hem att det känns som om jag behöver det här, något fast i mitt liv. Som jag älskar att göra dessutom.
Sedan fick jag tips om Bohusläns kammarkör som tydligen har sitt residens i Uddevalla. Så dem har jag också mailat och frågat om pris och när de övar osv. Kör var längesedan. Ända sedan min och Plines kör Harmonies och då var jag inte med och sjöng så mycket utan mest ledde/spelade.
Jaa, det kanske kan bli något av det här i alla fall.

Tänk, bara tänk, om jag kunde få ett arbete i Uddevalla. Då skulle jag dessutom kunna ta upp någon typ av träning! Detta är min önskedröm just nu. Det känns väl inte allt för orealistiskt? Eller?

Jag hoppas inte det..

30 seconds to mars - Hurricane

Härligt udda, men väldigt snygg video.
Btw, jag ska gifta mig med Jared Leto.

 


*gulp*

700 kr!
Sju hundra pinaler kostar det att få sjunga med pedagogen jag hittade i Gbg. Per gång!
My goodness.. Jaja, vi får väl se.

Jag träffade på en av mina gamla lärare från musiklinjen på tåget imorse. Nästan som om det var ödet! Självklart frågade jag henne om hon visste någon sångpedagog i Uddevalla och vips så har jag numret till en Eva nånstans i Herrsta. Jag ska ringa henne någon dag här och kolla vad hon kostar, om hon har tid osv. Jag hoppas att det här var meningen. Att jag träffade på Agneta för att det var så här det skulle lösa sig. Vem vet, kanske ödet kommit på nåt bra för en gångs skull?

Toner

Åh, vad underbart det är för själen med musik! Mitt hjärta ler när jag kommer i rätt stämning vid mitt älskade piano. Idag var dessutom rösten med mig. Till och med till "Wishing you were somehow here again", en av mina favoriter ur The Phantom of the Opera.
Jag skulle faktiskt vilja börja sjunga igen, på riktigt. Ta lektioner och utvecklas. Kanske först och främst bygga upp det jag har förlorat sedan skoltiden. Har skickat iväg ett mail till en sångpedagog i Gbg som faktiskt har fått väldigt fina recensioner från vänners bekanta. Det verkar lovande, tycker i alla fall jag! Jag undrar vad det kostar bara.. Jaja, vi får hoppas på det bästa! ^^

Last.. apprentice.

Igår kollade jag och Per på 2 filmer och det var väldans tur att jag inte hade några förväntningar på någon av dem.. Så.. inte roligt det var.

Trollkarlens lärling har jag inte hört något speciellt gott om, men den var.. ganska poänglös. Jag fick inte någon känsla för någon av karaktärerna. Det var inte spännande och jag är inte direkt nyfiken på vad som händer sedan, trots att filmen är upplagd för en uppföljare. Mjä. Inget att rekommendera där.

The last airbender var som en enda stor introduktion till kommande filmer. Den var snyggt gjord och avatarens flyggrej var fruktansvärt fulsöt. Jackson Rathbone är alltid trevlig att titta på, precis som Dev Patel är fin ända sedan Slumdog Millionaire (vilket är en Otroligt bra film och måste ses!), men annars. Mja. Ljummet betyg där också. Kanske något bättre än Trollkarlens lärling, men inte mer än så. Får hoppas på bättre uppföljare helt enkelt, för det finns en story där som kan bli riktigt bra, bara de tänker lika mycket på storyn som specialeffekterna.

Det finns ju som alltid väldigt många filmer på gång att se. I am number four är jag ganska nyfiken på. Den hade precis premiär i staterna.
Transformers; Dark of the moon, vill jag givetvis se. Kommer i juli någon gång.
Pirates of the caribbean; On stranger tides är ju också på väg. Kommer i maj, har jag för mig. Hoppas den är välgjord och går i samma anda som de tidigare filmerna.

En liten fågel viskade i mitt öra att National Treasure ska få ännu en uppföljare men att manuset ännu håller på att skrivas. Här är i alla fall en som innerligt hoppas att det kommer bli en trea!

S-s-k-k-ka-k-k-ki-g-g-g

Här sitter jag på fredag eftermiddag, en halvtimme innan jag slutar med hypoglykemi (känning aka lågt blodsocker). Den här känslan är något bland det värsta jag vet. Det är en känsla av en obeskrivlig hunger. Och söta saker är det som gör att den fösvinner snabbast. Men får jag äta söta saker? Nope. Jag får äta druvsocker (Dextrosol), vänta c:a 10 minuter och sedan äta något matigt.
"Lyckligtvis" har jag, sedan jag började med pulverdieten, i regel fått mina känningar strax innan det är dags att ta en shake. Men det är fortfarande ohyggligt jobbigt! Speciellt när jag vet att det finns en Paradisask ungefär 30 meter från min mun. Men nej! Nu ska jag bara vänta ett par minuter till, sen ska jag äta. Kl 16.00 är det dags för middagsshake. Ha! Vad roligt det låter. ^^
Jag ska banne mig inte ge upp nu! Jag har faktiskt minskat lite i vikt, men jag tänker inte säga mer förrän jag får väga mig på sjukhuset på torsdag så att jag har samma våg och samma förutsättningar. Det är inte roligt när vågen hemma visar mindre än den där. Det blir en sån besvikelse. Så nej! Ni får hålla er lite till ;P
Nu ska jag sörpla och sen bär det av in till stan innan hemresa!

Trevlig helg!

Visste jag väl.

I aftonbladets hälsodel står det om BMI idag och att det är i princip världens mest värdelösa sätt att mäta hälsa.
Jag tänker: Well, duuh...
Givetvis kan man inte säga att alla med BMI över 30 har fetma. Bara för att man är 170 cm lång och väger 87 kg så är man inte fet. Det beror ju helt på vad kroppen är uppbyggd av.  Skulle det vara jag och jag vet att jag tränar som en idiot och har muskler som ingen annan är det väl självklart att jag inte lider av fetma? Jag menar hallå?
Men om man är 170 cm lång, väger 90 kg, sitter hemma framför datorn och äter onyttigt varje dag är det väl inte så svårt att lista ut att BMI-mätningen kanske faktiskt stämmer på den personen? Tidningar och media i övrigt behandlar verkligen människor som om de vore kompletta idioter som inte kan tänka själva (givetvis stämmer det i vissa fall, men förhoppningsvis inte så ofta). Du VET om du lever ohälsosamt. Du behöver inte en tidningsartikel som säger dig att du är onyttig.
Om människor bara tänker efter längre än näsan räcker (om inte pinoccio reinkarnerats vill säga) och tittar på vad de stoppar i sig och hur de rör på sig så kan alla med en någorlunda välfungerande hjärnbalk lista ut hur de ligger till när det gäller sin egen hälsa.

There, I've said my piece. ^^

I'm rich, bitch.

Eller inte! Ringde precis och kollade vad jag kommer få ut i lön från Brämaregården och Ofelia. Det blev hela 3000 enkronor. Sammanlagt! Herreminge... Jaja, nu vet jag iaf vad jag har att röra mig med. Oj så skoj det blir med en till sån här månad! -not-

9

Idag är det 9:e dagen på dieten och det är 9 dagar kvar till löning.
Nu får jag ju inte direkt någon lön att tala om, men jag har ändå pengar på kontot som jag lovat mig själv att inte röra förrän då, så lite som löning blir det ändå.
Jag har lite köpnojja. Jag vill handla. Många böcker, men också en ny väska och självklart massor med filmer och 1000 andra saker. Köpa köpa köpa. Nu nu nu!
Vanligtvis kommer inte de här dagarna förrän strax innan löning, men nu har jag inte haft några pengar att röra på mig så jag antar att mitt impulsschema är lite fudged-up.

Det blir mycket om böcker idag, men jag har länge drömt om ett eget bibliotek. Ett mysigt hemmabibliotek med mörka väggar och inbyggda hyllor i åtminstone 2 hela väggar. En oändligt bekväm jättefåtölj framför en mysig brasa och ett stort fönster ut mot skogen är också tillbehör som önskas. Lite i den här stilen:



Uppstoppade djur eller skelett över spiselkransen går bort, but you get the picture. Vore inte det en önskedröm så säg.

Mitt andra drömrum är väl föga överraskande en egen bio, med vräkiga ställbara säten på 3-4 rader, långa gardiner längs väggarna och givetvis framför duken. Ett rum gjort endast för att se på film i. Kan det finnas något bättre?



Eller den här, helt sjuk hemmabio värd c:a 6 miljoner:


Bokar!

Jag älskar att läsa! Och ända sedan jag hittade en bok som hette "Om jag kunde drömma" på mitt gamla jobb på Äsperödsskolans bibliotek har det handlat mycket om vampyrer..

När jag läste "Om jag kunde drömma" för första gången var det ingen i Sverige som visste vad Twilight var för något. Jag kommer ihåg att jag fastnade med näsan i den boken och kunde knappt titta upp. Samma dag jag började läsa hade jag tvättid och jag vinglade läsandes alla dessa 4 trappor upp och ner, faktiskt utan att ramla en enda gång! Jag minns också att jag träffade min finaste Åsa på stan precis efter jag läst klart och kunde inte prata om eller tänka på annat. Det var väldigt frustrerande att ingen förstod vilket underverk jag ramlat på! Men nu.. Nu är det inte alls samma sak. Det är alldeles för överhypat. Jag mår lite illa av det, ärligt talat. När jag kollade upp Stephenie Meyer första gången var det prat på att kanske göra en film av första boken, tredje delen hade inte ens kommit ut i USA ännu och i princip ingen har hört namnet Robert Pattinson. Twilightmagiken har förlorat sin gnista alldeles för mycket för att vara den det en gång var för mig. Fast jag ska inte säga för mycket.. Sätter jag mig ner med "Om jag kunde drömma" en femte gång så kanske magin är där igen, precis som den varit de andra 4 gångerna. ;P

Lyckligtvis har Twilighthysterin gjort att många fler vampyrböcker och serier har fått se dagens ljus. True Blood är en TV-serie jag gillar väldigt mycket. Jag har ännu inte läst böckerna om Sookie Stackhouse, men så fort pengarna räcker till ska de dimpa ner i mitt postfack! Dessa får dock bli lästa på engelska.

Vampire Diaries är också en helt okej serie, inte riktigt i klass med True Blood, men väl värt att titta på. Böckerna däremot, var bra mycket bättre än serien. TV-serien följer inte riktigt samma story som böckerna och det tycker jag är lite synd. De har ändrat en hel del, men det som jag tänkt på mest är att Elena är en blond liten nippertippa i böckerna, den där populära tjejen som alla tjejer vill vara och att killar vill vara med. Ja, tills hon träffar Stefan så klart. Böckerna har dessutom kommit väldigt mycket längre än serien och alldeles, alldeles jättesnart kommer sista delen i den senaste triologin i Vampire Diaries-serien "The Return: Midnight" (på engelska)! :D Och det kommer dessutom att komma ännu en triologi om denna härliga kärlekstriangel så småningom.

En annan serie jag har börjat läsa är House of Night, som handlar om Zoey Redbird, en highschoolflicka som blir vampyr genom märkning och måste flytta till en ny skola för vampyrer. Där träffar hon både nya vänner för livet, sin mentor och fiender som måste hanteras. Lägg till ett gäng med pojkvänner, en unik förmåga som gör henne till förutbestämd ledare och alla de vanliga problem hos en amerikansk tonåring så har du i princip sammanhanget. De här böckerna är skrivna för ungdomar och det märks väldigt tydligt. Men nu har jag läst 3 av böckerna och jag vill se vad som händer, samtidigt som det är rätt så roligt att läsa om Zoey's tonårsångest och minnas tillbaka hur man själv var för 10 år sedan. Även om man själv inte hade vampyrdelen att oroa sig över. ^^ Idag har jag varit och köpt fjärde delen i serien (på svenska) och jag riktigt längtar efter att få dyka ner i den!

Många gillar inte att vampyrerna i de olika serierna och filmerna är så olika, både i sättet och i hur de blir till och vad de är kapabla till. Men jag gillar att det är så! Jag gillar att Edward kan vara ute i solen utan att bli en hög med aska, jag gillar att Eric Northman kan flyga, jag gillar att Stefan och Damon Salvatore kan gå ute i solen med hjälp av förtrollade ringar och jag gillar att Zoey Redbird och hennes vampyrvänner inte blir vampyrer genom att bli bitna utan blir utvalda av några högre krafter och får ett utmärkande märke i pannan!

Det här blev ett väldigt lång inlägg som bara började med att jag köpt den fjärde House of Night-boken. =P Nu skulle jag i normala fall återgått till att jobba, men det är ganska dödfött då jag inte har någonting att göra!


Kärleksdagen

Idag är inte bara en dag för förhållandekärlek. Det är en dag för all slags (laglig) kärlek. En dag, precis som alla andra dagar, att berätta för sina vänner hur mycket man tycker om dem!

Jag läste den bästa repliken i Metro idag:

"Min älskling - Så många kurvor och jag som inte har några bromsar"

Om jag fick höra något sånt här någon gång, helt ärligt sagt från en man, så skulle jag bli alldeles varm inuti =)

So, get outta here and spread some löööv!

♥♥♥

Eldprov

Mitt första eldprov är avklarat, och det gick rätt så fint faktiskt.
Satt och tittade på Robin och Robertos paninisar och sallad på Cactuz som såg oerhört gott ut. Magen knorrade trots att det inte alls var dags för "mat". Men jag överlevde!
Jag överlevde även filmkväll till halv 6 på morgonen hemma hos Robin! Gick upp och åt vid 8, sen sängen igen till 12 och nästa måltid =P Då vaknade de båda som tur var till liv och vi spelade super mario på Wii. Skoj skoj! Jag vill ha ett eget ^^ Hoppas jag kan spela lite mer nån dag. Lustigt att sånt där alltid krockar med livet. ;P När jag för en gångs skull hittat nåt jag vill göra på tor-fre så ska jag jobba då ;D

Men det är så frikkin awesome att jag ska jobba tor-fre på Kyrkbyns VC ute på Hisingen, där jag fick hoppa in denna veckan eftersom alla deras läkaresekreterare var sjuka. Det ligger en tjänst ute där, frågan är om jag kanske kan lura till mig den. Jag har dock sökt 2 jobb mycket närmare hemma, 1 som t o m delvis är i UA som jag alldeles förfärligt mycket hellre vill ha. Men! Man ska inte vara kräsen. Det finns nåt som heter uppsägning om det skulle vilja sig så väl.

Vet ni, idag är det 7:e dagen på min diet. Vilket innebär att jag snart har klarat av första veckan. Bara 11 kvar innan avtrappningen börjar. Jag är stolt över mig själv! Inte ens när mitt blodsocker sjunkit så att jag har skakat har jag targit något annat än druvsocker och pulversoppa. Jag har räknat mina påsar och det verkar som att jag klarar mig tills de futtiga pengarna från lönen kommer nu. Vilket innebär att jag kanske t o m klarar ekonomin något sånär! Bara det där dumma CSN-lånet som ligger och petar mig i sidan. 655 kr ska de ha nu, den siste februari. Men men, jaja, så är det. Ingenting jag kan göra något åt.

Igår kollade vi på 3 filmer.
Due date var.. Okej. Den hade helt klart sina fantastiskt roliga stunder, men var väldigt ofta lite väl pinsam för min smak. Lite så där att det gör ont i en när man tittar på det. Men vad förväntar man sig av Zach Galifianakis?
Robert Downer Jr var faktiskt riktigt bra, jag har inte tyckt varken bu eller bä om honom innan, men han överraskade mig här. =)

Salem's lot. Ja.. Heh. Vampyrfilm av baserad på bok av Stephen King. Den var.. Lång. Nästan 3 timmar. Jag skulle inte se om den. Ni som känner mig vet kanske på ett ungefär vad det innebär. =P

Terminator Salvation var klart godkänd. Lite väl förutsägbar vissa gånger. Jag försöker oftast undvika att tänka länge än jag ser då det förstör upplevelsen för mig. Men här var det lite som att jag fick det slängt i ansiktet, gick inte att undvika att veta vad som skulle hända. Men annars gillade jag den, väldigt skönt att se att Terminatorserien kom igen efter tredjeförsöksfiaskot.. Sam Worthington var definitivt kvällens ögongodis! ^^ Och jag uppskattade de nostalgiska bitarna de återanvänt från andra filmen. =)

Bara 80 dagar kvar..

Idag var jag på mottagningen för min första check-up. Jag kan meddela att jag inte tycker om deras våg lika mycket som min! Min visar nämligen ca 1½ kg mindre än deras gör. Buu!
Så jag tänkte att jag kör på min, HA!

På vägen till Gbg ringde det från ett okänt nummer och på andra änden var det någon som ville att jag skulle komma in akut och jobba på Kyrkbyns Vårdcentral. Självklart! Sagt och gjort, efter besöket hos sköterskan bar det av till Hisingen Island och ännu längre ut än jag brukade jobba. Där var alla läkarsekreterare sjuka så jag fick hugga i på en gång, haha. Jag ska jobba där hela dagen imorgon. Tänk vad spännande livet kan vara ibland!
Jag var så uppe i jobbet att jag glömde bort den sista shaken, haha. Underbart nog var jag inte hungrig, utan klarade mig nästan en hel timme extra utan problem!
Jag fick dessutom varit teknisk support för skrivartrubbel. Jag gillar när folk antar att man kan saker som man faktiskt kan lösa!

Idag har jag fått brev från CSN, tack och lov. De har inte tagit bort inbetalningskravet på mig, men avgiften är sänkt med typ 2/3.. Så nu ska jag "bara" betala 655 kr i slutet av den här månaden när jag inte har någon inkomst. Hmm. Men det löser sig. Faktiskt, så får det lov att göra det nu.

Oh, oh! Mina jordgubbsshaker ligger och väntar på mig på Willys, jag ska hämta dem imorgon. Längtar hemskt efter en extra sort att växla mellan! 4 smaker (veggiesoppan var faktiskt helt okej!) är lite i minsta laget..

What else.. Jo! Jag fick se en bild på en av världens vackraste män idag. En man som bara blir snyggare ju mer åren går. Gray streaks är ju alldeles fantastiskt på viss karlar!



Jag märker att jag väldigt ofta längtar hem till min soffa och en härlig, mysig filmkväll under dagarna. Se alla Harry Potter-filmerna, Sagan om Ringen, eller ja, nåt sånt. Men när jag väl kommer hem till min tomma, tråkiga lägenhet där popcornen lyser med sin frånvaro, så är det inte alls lika lockande. What's the dealio?

Delvis kanske det är för att jag inte har tid att se så mycket när jag väl kommer hem, och jag hatar(!) att stänga av mitt i en film.  Det känns som om jag sviker dem, eller nåt. Udda? Ja, jag vet.. ^^ Så jag får helt enkelt vänta tills jag är ledig, som typ i helgen kanske. Fast då är det mycket roligare att hitta på andra saker. Frågan är dock vad jag ska hitta på nu när jag inte äter eller dricker längre =P
Åh nej...
Tragiskt, Lena.. Tragiskt!

Dag 3

Så, nu är vi på tredje dagen av pulverracet.
Igår var en hemsk dag. Allt var jobbigt. Jag hade huvudvärk hela dagen, var frusen och varm samtidigt. Allmänt uschlig helt enkelt.
Idag har det varit lite bättre, haft huvudvärk men inte lika farligt. Det är inte jättegott och jag skulle tro att jag tröttna på smakerna rätt snart. Det finns dessutom inget salt i det jag äter, och det saknar jag massor!
Idag ska jag prova en vegetarisk soppa som alternativ till kycklingen. Kan ju vara trevligt att ha i alla fall 2 "matiga" att välja mellan.
Sista dagen på jobbet för den här veckan är också avklarad i och med att det är onsdag, ska bli spännande att se vad som händer i helgen.. Jag är iof väldigt trött, så kanske det blir mycket sovande..?

Jag har hela tiden tänkt att de första 3 dagarna skulle vara jobbigast, men idag kom jag på att jag nog inte hört det någonstans, utan det är något jag lurat i mig själv. Det kanske inte alls blir bättre imorgon! Men jag hoppas verkligen fortfarande på det!

Idag hade jag absolut Ingenting att göra på jobbet efter lunch fram till jag slutade, så det blev en del surfande. Jag har 2 (okej 3) mobiler jag vill ha. Nummer 1 för att den är såååå snygg och jag föll för den direkt. Kostar givetvis därefter (ca 6 papp).. Nummer 2 eftersom det är en billig bra grej som jag kanske eventuellt faktiskt skulle kunna köpa när jag får lite inkomst igen, dessutom ser den helt okej ut och jag har läst massor om den. Süperbillig sak för ca 1500 kr. Den tredje är en iPhone 4 (så klart) meen den chansen är typ 0.

Nr 1                                                                     Nr 2

S E Xperia Arc                                                            ZTE Blade

A whole new life

Idag 11-02-07 har jag slutat äta mat.

Låter allvarligt, inte sant? Och det är det också. Jag har haft siktet ställt på denna dag ett tag nu, och idag är den tillslut här. Jag kan inte säga äntligen, för vem vill vara utan varm mat?
Ja, det är så klart inte så att jag gått ner mig totalt och deppat ihop, snarare tvärt om! Jag har bestämt mig för att försöka gå ner lite i vikt.

Alla dagens 4 måltider är nu ersatta med pulverdietsoppor! Låter helt galet, jag vet. Men så är det. Jag ska kämpa så gott jag kan. I 12 veckor är det tänkt att jag ska äta pulver, och endast pulver. Sedan ska jag steg för steg byta ut pulvret mot mat. En måltid i taget. Så någon gång i juni är det tänkt att jag ska vara tillbaka med er vanliga matvanemänniskor igen.

Idag har det faktiskt gått rätt bra. Bättre än jag befarade i alla fall. Tur att jag jobbar lite nu så att jag kan koncentrera mig på annat än hungern. Jag har skrivit journaler som en raket idag, haha.

Det här är vad jag ska leva på nu..

Modifast nutrilett

Mina smaker, som jag har hittat och tycker är helt okej är:

* Modifast Banan
* Modifast Jordgubb
* Modifast Vanilj
* Nutrilett Kycklingsoppa

Jag har iofs inte provat alla än, har faktiskt några som väntar i skafferiet, men det finns inte mycket som faller den här fröken i smaken.. Banan är helt klart den godaste. Inte alls "pulvrig" och smakar lite som Banana skids.

Jag ska mäta lite på mig själv, väga mig och sånt och hålla koll på vad som händer. Jag hoppas på massor!
Det känns redan som att jag har tappat minst 7 kg, bara idag! ;P

Bara så att folk och vänner som kanske läser här någon gång i halvåret vet, så vill jag inte ha en massa pekande och sägande som "nej, så där skulle du ju inte göra", utan bara stöd. Klarar jag det inte, så klarar jag det inte. Men om jag klarar det så kan jag garantera att ert stöd kommer ha hjälpt mig en stor bit på vägen!

<3

Remember Me



Som tidigare med denna vackre man var jag tvungen att se filmen bara för att han var med, och precis som förra gången blev jag riktigt positivt överraskad. Han är en fantastisk skådespelare. Nästan så att man önskar att han inte varit med i Twilight så att folk skulle kunna se honom utan den i bakhuvudet.

Jag hade inga förväntningar på Remember Me, men den tog mig med storm och jag rekommenderar den varmt.
Ett tips är dock att ha pappersnäsdukarna redo.

RSS 2.0