All pumped.. out.

Igår var jag inte snäll mot mig själv.
Eller så var det precis vad jag var..?
Hmm.

I alla fall.
Jag tog mig ett träningspass, tanken var att min PT skulle vara med, men han var sen så jag började själv.
Det blev rätt ordentligt eftersom jag hängde på Robin (när han väl behagade dyka upp och hade blivit varm i kläderna) en dryg halvtimme in i passet. När jag gav upp hade jag noll och ingen energi kvar och jag hade kört på i 1 timme och 45 minuter. Då kände jag mig stolt. Och död.

På vägen därifrån smet jag in på Lidl och gick runt en stund utan att veta vad jag skulle köpa. Det slutade iaf i en liten kasse Utan några onyttigheter. Ha!

Bussen körde mig hem där kalla rest-pannkakor och ett varmt bad väntade mig. Jag tror aldrig jag varit så slut när jag legat i vattnet, jag vågade inte stanna i pga drunkningsrisken. =P Men det var otroligt skönt.

Tänkte ta ett pass till idag, men imorse kände jag "hell no, Lena. Låt kroppen vila åtminstone en dag".
So that's what I'll do.

Måndag efter lunch

Jag fick precis höra årets första "God Jul"..
Huamig.

Måndag morgon

Vad skönt det känns när man äntligen kommit lite i kapp med de tusen saker som ska göras på måndagsmorgonen. När hetsringningen på patienttelefonen minskar till ett samtal var 5:e minut och påminnelse-lapparna slängs en efter en lägger sig ett lugn över receptionen på Rosenhäll.

Det i kombination med mysljuset från adventsljusstakarna (de må vara hur fula som helst, men ljuset är så gosigt att man försmäktar) gör att jag trivs bättre än på någon tidigare arbetsplats. ♥

Let's do some movies.

Jag har ingen aning om hur många timmar film jag sett på den här helgen. TV:n har gått på högvarv när jag och Robin plöjt igenom timme efter timme både i soffan och sängen. Helgen ansträngning var nog att byta från det ena till det andra.

Vi såg på..
  • Out of Africa
  • Conan the Barbarian
  • Monster House
  • Aliens & Cowboys
  • Fright Night
  • Euro Trip
  • Millennuim-triologin
  • Ungefär en kvart på "Hyenas".
  • och hela säsong 1 av The Walking Dead.
+ lite småprogram här och där.

Out of Africa (Meryl Streep & Robert Redford) är ett vackert drama på 2½ timme som inte blir tråkigt en enda stund. Det tycker jag är fantastiskt bra skådespel och historia. En film man måste se, åtminstone en gång.

Conan the Barbarian (Jason Momoa (*dör lite, fastän han inte var snyggast i den här filmen*)) är ju som bekant en re-make på den gamla rullen med Arnold Schwartzenegger i huvudrollen. Det var en underhållande film, helt klart godkänd. Men..
När filmen var över var det som att "jaha". Den lämnade inget intryck. Det är ingen film jag kommer tänka på eller vilja se igen.

Monster House, animerad barnfilm om ett ondskefullt hus som äter barn som kommer in på dess tomt. Ganska elak för att vara en film för kiddies, men underhållande. Helt okej att glo på när det finns behov för tidsfördriv.

Cowboys & Aliens. Ja. Hehe. Speciell film det där. Lite svårköpt, även för mig som går på det mesta i filmväg. Men Daniel Craig har väldigt vackra armar, så det gick att titta på!

Fright Night (2011). Ärligt talat var jag inte så koncentrerad när denna film var på. Den var uppenbarligen inte intressant nog för att slita mig från wordfeud när det var min tur att lägga. Lite vampyrer, småkids som ska stoppa dem och Colin Farrell.

EuroTrip. Har man inte sett den, så borde man. En av mina favoritkomedier! Ur samma kategori som RoadTrip och BoatTrip, fast bättre.

Millennium-triologin har jag då äntligen fått sett. Jag tyckte filmerna var bra, trots att jag alltid haft svårt för svenska "seriösa" filmer. Så, gott betyg!

Hyenas. Jag tänker inte ens länka den. Det var fruktansvärt. En kvart var för lång tid av mitt liv för att ha sett på något så dåligt. Nu talar vi inte mer om det.

The Walking Dead som alla pratat om det senaste och sagt att man "bara måste se!" har jag nu sett hela (- några sovande minuter här och där) första säsongen på. Jag måste säga att det var bra. Jag ska definitivt fortsätta med säsong 2 snart.

Ibland får jag till det!

Ödmjukhet är att acceptera det man inte förstår och respektera det man inte håller med om.

- Lena, samverkanseftermiddag, Bohusgårdens hotell och konferens, 2011-11-24.

Lyx

Vid lunchtid idag ska vi åka till Bohusgården och äta lunchbuffé innan lite möten och dylikt. Men jag längtar SÅ efter den maten. Har varit där en gång innan och det var helt sjukt mycket mat. Och efterrättsbuffé. Och godisbuffé. Nästan så att man ska kolla upp vad hela grejen kostar och föreslå det för familjen någon gång. Vi brukar vara ute och äta när det är stora födelsedagar ibland.

Och ikväll är planen att några tjejor från jobbet ska gå och göra quiz på Harrys. Det ska bli skoj att träffas utanför jobbet!

Imorgon är jag helt själv i receptionen så om någon vill komma och hälsa på mig på jobbet är det fritt fram! ;)


Slip out of trouble, slip over here and set me free.

Inte så konstigt att jag var grinig igår.
På morgonen vaknade jag efter ungefär 5 ½ timmes sömn. Alldeles för lite när man heter Lena. Håret var en lost cause och Robins mössa (som för övrigt är den skönaste mössa jag någonsin haft på mig, han kan ju drömma om han tror att han får tillbaka den! ^^) åkte på för att stanna där. Självklart fick jag ungefär 50 kommentarer om denna på 10 minuter när jag satt på jobbet.. Det märks att man är i en annan generation än de flesta här, även om de är ganska unga. Detta + lågt blodsocker strax innan morgonfikat och mitt humör var i bott..
Jag tänkte att träningen på lunchen skulle hjälpa en del, men det gjorde faktiskt inte vad det brukar för energin. Kanske var jag för trött från början?
När jag kom hem, efter att ha hämtat en beställd julklapp att ge bort och köpt saker jag inte behövde på Willys slängde jag in en paj i micron, slukade den på typ 30 sekunder, såg ett avsnitt av Sons of Anarchy och funderade på att stänga av efter 20 minuter eftersom jag blev så rastlös.. Men det gick tillslut! (Nu har jag bara 2 avsnitt kvar innan jag är ikapp.)
Anyways. Fixade ihop julklappen och slog in den. (Jag älskar att slå in presenter!) Sen, eftersom jag har ändrat lite med mina tavlor, satte jag mig och gjorde ett nytt kollage. Blev sådär nöjd, men orkade inte fixa mer med det just igår. Klockan 20 gjorde jag mig iordning för natten och la mig för att läsa. Efter ungefär 45 minuter gick ögonen i kors och orden blev ett virrvarr.
En kvart senare sov jag.

Idag har jag så där lagom go träningsvärk på baksidan låren och i klinkorna. Idag ska jag hem och dammsuga och svabba golven samt slänga in all smutsig tvätt i så många maskiner som krävs. Jag tror på minst 4!
Och just i detta nu fick jag lågt blodsocker igen vilket innebär att jag ser superwierd, som om ögonen inte riktigt hänger med. Mina händer skakar och jag är så där härligt kallsvettig.. Gudars, vad jag inte vill ha min bassänggrupp i eftermiddag och äta upp en halv malen ko just nu.

Livin' the high life..

Grinig.nu

Där håller jag visst hus idag..


Gosehelg

Nu har hon varit här! Det blev, precis som vi nog båda förutspådde, en myshelg med film, gottis, bio och underbart sällskap. Breaking Dawn var nog min favorit hittills av twilight-filmerna. Faktiskt. Jag tror den stämde bäst överrens med min bild av böckerna. New Moon kommer inte långt efter.
Efter bion samlade vi lite folk hos mig och det blev en helmysig kväll med många av mina favoritmänniskor.

Idag är jag helt slut. Ändå hade jag hemma-spakväll igår. La mig i badet med en bok, scrubbade mig, gjorde hårinpackning och "put the lotion on it's skin" så jag var len och luktade gott som bara den när jag la mig i min renbäddade säng igår. Hur gott som helst somnade jag, förmodligen innan halv elva, och vaknade tyvärr innan klockan ringde. (Why, God? Why?!)
Av någon anledning drömde jag att jag hade tungpiercing. Resten ska vi inte tala högt om. Höhö.

Gym i eftermiddag?
Ajjemen!

Gosh, jag kommer dö.


Bad combo

Bara så alla vet är träningsvärk i armarna och lågt blodsocker ingen trevlig kombination..


Miih!

Imorgon kommer hon! :D

Konstpaus

Något liknande var nog vad jag tog i ca 24 timmar.
I måndags var jag helt slut när jag kom hem. Jag gick i princip och la mig när jag kom hem. Såg en film, höll på att somna. Läste en stund, höll på att somna. Klockan slog 21 och jag somnade. Utan att ha orkat göra någonting, inte ens lagat mat. 2 knäckemackor var middag den kvällen.
Igår gick jag upp, kände mig rätt så tagen men åt frukost, duschade och gjorde mig iordning. Sedan sa det stopp. Hela jag blev som förlamad och kom ingenstans. Inte så att jag blev lam eller något, men det var som om all must gick ur mig. Jag la mig ner i sängen och ringde jobbet.
Hela dagen passerade och jag kände mig gradvis piggare. På eftermiddagen var jag back in business och ohyggligt rastlös så när Robin frågade lite senare var det inte så svårt att säga ja till ett pass på gymmet.
Att träna sent är ganska skönt faktiskt, det är mycket mindre folk där än precis efter jobbet. Dock vet jag att det blir ohyggligt svårt att komma iväg igen om jag går hem efter jag slutat.

Nu är det onsdag och jag är på jobbet som sig bör. Lite trött är jag fortfarande, men inte så ohyggligt som förut. Idag ska jag ner på stan och titta lite i affärer, förhoppningsvis köpa nya vardagsskor och lite annat. Kanske ta en varm choklad på stan med sällskap. =)


It can't be.. Can it?

Maybe the ring IS evil..

Har mått halvkasst hela dagen och det blir sakta men säkert lite sämre.
Oh, my precious!

There it is

The ring!

Jag blir alldeles Sagan om Ringen-ig och går och mumlar i mitt huvud;
"One ring to rule them all..."


...and I can't make your heart feel something it won't.

Har ingen aning varför, men den låttexten bara poppade upp i huvudet på mig, alldeles precis så jag tänkte wtf. Just do it!

Snart är det fredag! Då kommer Pline och gosar med mig hela helgen ♥
På lördag ska vi och Åsa gå och se Breaking Dawn och sedan förmodligen hälsa på Kicki och Johan i deras nya lya på Skogslyckan (yay!).

Jag älskar min nya ring, btw. Den är helt fantastisk.

2011-11-12

Igår blev en fantastiskt bra födelsedag trots allt.
Mamma kom! Det gjorde nog att jag kunde uppskatta hela dagen och ta emot glädjen den erbjöd mig. Vi var 12 stycken i släkten här på dagen och åt kakbuffé. Snacka om att jag inte hade behövt be mormor baka något extra. Det var säkert hälften kvar när de var klara. Jag fick sitta och mysa med lilla Levi i knät en längre stund igår och det var så otroligt mysigt. Han är så fin! Min lilla brorson ♥


När vännerna kommit hit och ätit så var det i alla fall bara småbitar kvar av mina bakelser. Tårtan är mer än hälften kvar av och mormorskakorna.. Shit. Där finns hur mycket som helst!
I födelsedagspresent fick jag två växter, två par örhängen, en kärlekslåda, ett bäddset, sopsäckar tvätt- och diskmedel, en skål och en lila resväska(!). Fast det som kändes mest, var ändå när jag fick ringen. En vänskapsring som tydligen gått från vän till vän 3-4 gånger, och igår sa Mattias att "nu är det nog din tur att ta över den".
Så nu sitter den där.
Utöver detta fina moment så var kvällen helhärlig. Det lektes kropp mot kropp och fastän alla killar (utom upptvingade Robin) var dåliga så skrattades det oändligt mycket åt alla de fantastiska poser man hamnade i. Tydligen blev det en hetsig diskussion också, men då pratade vi om annat i köket så jag hängde inte riktigt med på det. Jaja. De sista 3 timmarna var det bara jag, Mattias, Robin och Sofie kvar i soffan och pratade om allt möjligt. Delvis helmysigt!



Jag gick och la mig runt kl 6 imorse och vaknade igen halv 11. Lagom pigg är man då! Nu sov jag precis en timme men det hjälpte inte alls, känns nästan värre. =P
Skit samma. Ska nog försöka se på nån film kanske. Jag kommer ju dock aldrig kunna välja idag. I know me.

Alla redo?

Då kör vi väl då.

Du.

Jag vet inte om du kommer imorgon. Det vet kanske inte du heller.
När vi pratade i söndags sa du att du inte visste förrän samma dag.

Kanske är det pga ovissheten jag har sovit så dåligt den här veckan.
Att jag har gått och oroat mig för att du kanske inte kan vara här hos mig.
Det var du inte förra året och det sög.
Riktigt rejält.

Jag vill verkligen, verkligen att du kommer hit och kramar om mig, kallar mig skatten och säger att du älskar mig. Som förr.

Gud, vad jag önskar att "förr" inte kändes som så längesedan.

Kakor, cakes n' cookies

Igår bakade jag (Robin agerade stöttande kaffedrickare) cookies och cake pops!
Så 2 av 5 är avklarade.
Bara de jobbiga kakorna kvar.
Kanske blir en kladdkaka till idag.
Och resten imorgon.

På tal om cake pops! så är det jättesvårt att skriva de orden utan att lägga till ett utropstecken efter.
Cake Pops.
Ser jättetråkigt ut..
Meeen;

Cake Pops!

Woho!

Nu är det bara 2 dagar kvar ♥

Övertyga!

Igår var jag på föreläsning i Lisebergshallen med två arbetskamrater. Talare var Jan Eliasson, Helena Bergström och David Loid. Jag åkte dit utan att riktigt veta vad jag skulle förvänta mig, men Helena Bergström visste jag ju vem det var och Jan Eliasson hade jag förstått var någon politiker-typ..
Men vilken eftermiddag! Jan Eliasson är förmodligen Sveriges mest kända och bästa diplomat. Han har medlat i några av världens blodigaste konflikter och även varit Sveriges utrikesminister och ordförande i FN:s generalförsamling. Snacka om intressant liv den mannen haft!
Helena Bergström har väl knappast undgått någon. Hon var intensiv och lite rörig som föreläsare, men lyckades ändå knyta ihop vad hon sagt, och det var inte någonting jag saknade. Vi fick t om ett litet smakprov av Blanche från Linje Lusta.
David Loid, vem är då det? Jag har ingen aning. "Specialist i strategiutveckling och retorik" står det i mina papper, men vem vet vad det innebär? Jag var tvivlande till hur han skulle kunna följa Helena och Jan, men han hade ett sånt sätt och sådan utstrålning att han nästan toppade de andra.
All n'all en riktigt bra eftermiddag!

Väl hemma i stan gick jag och köpte mig en springform och åkte hem och bakade en kladdkaka till jobbfikat på torsdag.
Idag ska jag baka till lördagen!
På fredag ska vi baka lite till.
Baka baka, liten kaka.
Gosh, jag behöver sova bättre än jag gjorde inatt.
Mip!

När katten dansar på bordet.

Då städar Lena hela sin lägenhet samtidigt som alla kläder blir rena och lakanen byts.
Jag gillar när jag är söndagseffektiv!


Beautiful weekend!

Vilken helg! Helt klart med på top 10-listan.




Det hela började i fredags med att jag slutade jobbet, åkte ut till torp och hittade ett par svarta kostymbyxor + en Pillis att prata med och få skjuts hem av. Hemma fick jag slänga ihop badkläderna och hoppa ut till bilen med Robin och Mattias i för att åka tillbaka till jobbet och bada i det varma, härliga vattnet. Efter duschen ilade jag upp och bytte om och packade med mig sminkväskan + spriten för att åka hem till Robin och fördricka inför kvällen på Harrys. En sen middag bestående av 2 ostmackor hjälpte inte mycket mot bruset som kom relativt fort och när vi traskade ner några timmar senare var hela världen på tip-top!
Nere på krogen var det 18+ och fullsmockat. Att komma in gick fort, men för att få hänga in jackan fick vi vänta i säkert 20 minuter. Sedan köpte jag och Robin varsin dricka, tappade bort alla andra, blev trötta på trängseln och kände oss gamla på under en kvart skulle jag tro. Så vi gick igen. Satt på en parkbänk innan det blev taxi tillbaka till Skogslyckan. Där fanns det mer att dricka, bra musik att lyssna på och en mycket bekväm madrass att ligga och tjöta på. De andra kom tillbaka någon gång efter tre. Jag ringde taxi en stund efter kl 6 och fick meddelandet att de inte hade någon bil ledig förrän kl 7. Innan dess hann jag och Robin somna i hans säng medan de andra fortsatte i vardagsrummet. Klockan 7-nånting ringde taxi upp och sa till mig att åka med, så det var precis vad jag gjorde, även om det tog emot att gå upp ur sängen igen..

Det var dock tur att jag kom mig hem, för igår åkte jag (lookin' skinny in my new black pants!) och Åsa till Göteborg, åt böff på Jensens med Christine och skrattade sönder oss till Gabriel Iglesias och Martin(!). Det var bland det bästa jag varit med om. Hela dagen var underbar! Vi var båda rejält trötta men det gjorde bara humöret ännu mer lyckligt! Efter showen stog vi i kö för att få träffa mr Fluffy himself en stund men när kön inte rörde på sig på en halvtimme så drog vi hem istället. Vi var bara lyckliga att få ha sett honom, och på så nära håll (rad 3!) !
På bussen hem somnade Åsa så gott, jag slumrade lite men sömnen distraherades av smsande och sånt. Hemma i stan igen fick vi huttrande traska hem till bronx eftersom stadsbussarna är urkassa och aldrig går när man vill. Nåja. På hemmaplan sa vi hejdå, jag gick upp till mig och la ur min nya, fina, xperia ray, la ner ett par centiliter vodka i väskan och gick över till Misja o co som var i fulla vänners lag. Det diskuterades incest, sjöngs disneyklassiker och pussades hejvilt innan jag dog i hennes säng. När jag vaknade igen skulle alla knös ner, 5 st var vi nog, men jag blev såklart superjättekissenödig och orkade inte knö ner mig i mitten efteråt igen. Så hem fick det bli.

Här tänkte jag att det skulle bli en lång, härlig, utvilande sömn.. Men icke då. 4 timmar var allt jag fick. Idag har jag inte riktigt vaknat ännu, och frågan är väl om jag kommer göra det alls.

Ikväll hägrar tvättstugan och mitt gigantiska berg med smutstvätt.

Anticipation

Idag är det riktigt TGIF.
Gudars så gött att det är fredag! ^^

Ikväll verkar det vankas bad med Robin och Mattias från Västerås. Hade varit trevligt att ta sig en krogsväng också, men kanske får låta det bero. Kommer nog vara lika pigg som vanligt efter varmbadet och så ska ju jag och Åsa till Göteborg imorgon för att se Fluffy! I am SO excited. Mihih! Efteråt tror jag vi åker hem till stan igen där jag tänker mig en sväng på stan och ragga upp Misja o co.

Och snart kommer Pline!

Och innan dess fyller jag år!

Om bara solen kommer också, så blir det här en fantastisk månad!


Det går utför..

Tänk att det redan är "vintertid" (tydligen finns det ingenting som heter så officiellt, utan man ska säga normaltid. Fjantigt..) och 1 november.
November.
Min månad.
Helt sjukt.
Snart fyller jag år.
Och då ska jag baka massor med kakor.
Och cakepops.
Och cookies.
Morotskaka, kanske?
Kladdkaka med hallon (ska jag prova en gång innan, om någon vill vara testsubject).
Mormor tar med sig sina dubbla kakor.
Jag kanske hittar på något mer.

Vilken kalorifest det ska bli!


RSS 2.0