Filmkväll nr 1868

I vanlig ordning hyrde jag och Per några filmer igår. Vi hann med två av tre, sedan höll jag på att dö av sömnbrist. ^^

Vi började med Red Riding Hood.



Den levde inte alls upp till mina förväntningar. Jag blev inte rädd eller jättenyfiken på vem vargen var. Jag hade överlevt utan att få reda på slutet. Det, för mig, är inte ett gott betyg. Snygga karlar var det faktiskt lite ont om också. Mest pojkvaskrar eller bad-boys-wannabe's. Thank gosh for Billy Burke.

Betyg: 2 svaga änglavingar av 5 möjliga

- - - - - - - - - - - - -

Andra filmen var en ganska trevlig överraskning.



Hesher handlar om en riktigt stinkande elak kille (Joseph Gordon-Levitt) som pga okända omständigheter har bosatt sig i ett byggprojekt. Där blir han avslöjad av T.J, som bor med sin pappa och farmor som försöker hantera att hans mamma nyligen omkommit i en bilolycka. Hesher flyttar utan pardon in till den trasiga familjen och vad som händer därefter får ni se själva. Den är kategoriserad som drama/komedi och det stämmer faktiskt bra, för humor finns det, även om den är svart som synden vissa gånger.

Betyg: 4 av 5 änglavingar. Helt klart värd att se.

J'adore Paris!

Paris! Paris! Paris! Vart har du varit hela mitt liv?

Helgen har varit helt underbar, förutom de där timmarna vi faktiskt jobbade och hade möte om ämnen som alltid kommer finnas med som mötespunkter på sådana här dagar.

Jag har stått under Eiffeltornet, åkt Metro både över och under mark, smugit runt nere i Paris' katakomber där det ligger ungefär 1,7 kilometer med skelettdelar. Jag har förundrats över Notre-Dames storhet, skönhet och dess fantastiskt ljudande orgel samt ätit croissanter med brie, jumboräkor, världens godaste förrättssallad och italiensk glass + sorbet, serverad av Paris' sötaste svensk (och ja, jag fick extra mycket bara därför ^^).

Jag lovar att jag ska lägga upp bilder av ovanstående händelser och platser så snart jag kan.

Jag vet!

Jag är säkert tjatig, men jag vill bara säga att det snart är fredag!

Och att jag är nervös eftersom jag inte flugit på drygt 10 år..

Maah.

>.<


Torsdag - Jeudi

Idag diskuteras det packlistor.
"Vilka skor ska du ha med?"
"Tar du hårsprayen så tar jag tandkrämen!"
"Behöver vi verkligen plattång?"
"Jag tar bara ett par skor, snyggskor väger för mycket, vi har ju bara 10 kg!"
"Jaa, skor kan man ju köpa där."

osv. osv.

Onsdag - Mercredi

Bara en arbetsdag kvar!

Ooh, så mycket jag har att fixa med hemma imorgon.
Ihii!

Tisdag - Mardi

Igår var det tillbaka till vardagen igen och jobb hela dagen. Det är nog inte så svårt att lista ut vad samtalsämnet är på jobbet för tillfället, allt handlar om fredag-lördag-söndag-måndag. ^^
Jag fick tagit ut en del kontanter att ha med på resan igår. Dessutom lämnade jag tillbaka filmerna från helgen och fortsatte bort till Sportlife för årets hittills svettigaste träningspass med Robin. Benmusklerna var de som blev utsatta och de sista 10 minutrarna på cykeln var brutalt jobbiga. Efteråt åkte vi hem till honom och lagade mat för omväxlings skull. En supergod lasagne blev det! Bättre än min egen, helt klart. Mums!
Fick tom med mig en matlåda hem att ha till lunch idag. Nån som kan gissa var den står? Jo, i kylen givetvis..

Idag är det onsdag. Det betyder att det bara är en morgon kvar innan avfärd. Maha!
Fick ingen tvättid, men som tur är har jag en bra arbetsplats med en alldeles utmärkt tvättmaskin. ^^
Och idag ska vi skriva packlista.
Listor, listor, listor!

Måndag - Måne. Monday - Moon. Lundi - Lune.

Idag har jag hunnit med en språngmarsch till tåget vid 9 på morgonen, somnat på tåget till Göteborg, shoppat en grå hoodie på Cubus och en stickad mössa på Lindex, letat halvt ihjäl mig efter en vit, stickad, varm tröja med stoor krage helt utan framgång, ätiot sushi med supergod missosoppa, hälsat på de gamla arbetskamraterna på Brämaregården ute på Hisingen (det är inte klokt att det redan är ett halvår sedan jag slutade där!), åkt spårvagn alldeles för länge till Sahlgrenska och träffat min dietist som är jättenöjd med mig och vi kom superbra överrens om hur vi ska fortsätta härifrån. Jag somnade även på tåget hem och sitter nu i varm tröja och funderar på helgen som kommer samt håller på att ladda upp massor med kort för framkallning! Jag tänkte bara att jag skulle få med Paris-korten också innan jag skickar iväg en beställning.

Saker att göra innan fredag morgon kl 07:
  • Boka tvättid! Mesta möjliga valmöjligheter måste jag ha när det är dags att packa.
  • Skaffa återförslutningsbar, genomskinlig påse för alla produkter som de kan tänkas anse vara flytande.
  • Tömma kameran och ladda batteriet till densamma.
  • Ta ut en del euro så jag inte bara har pengar på kortet.
  • PASSET!
  • Skriva packlista. Jag blir helt förstörd utan packlista.
  • Låna (bästaste, sötaste och goaste) Åsas bagagevåg så bagagevikten håller sig inom gränserna. Ja, på väskan alltså!
  • Insulin, nålar och diverse andra diabetessaker ska vara i toppskick. Bäst för "dem" att jag inte behöver något dumt intyg för detta (det vore väl förvånansvärt löjligt).
  • Passeport!
  • Lära sig lite basic franska fraser, typ; Parlez-vous anglais? =P

Weekendend

Så var helgen slut. Igen!
Eller ja, jag har en halvhelgdag kvar, typ. Är ledig från jobbet imorgon, men ska ändå iväg till Göteborg och dels träffa gamla arbetskamrater och sedan till Sahlgrenska och dietisten.

Igår blev det först frukost på Rådhuscaféet, lite shopping och sedan fika på Espresso House med Åsa och Per. På eftemiddagen blev jag bjuden på middag och senaste avsnittet av Sons of Anarchy hos Mattias och resten av kvällen spenderades i sängen för att avsluta boken jag påbörjat kvällen innan.

Idag var jag nere och tränade vid 12 och träffade sedan Per för en premiärmåltid på stans indiska restaurang. Det var faktiskt riktigt gott. Första gången jag åt indiskt gjord av någon som kan. ^^ Fast fråga mig inte vad jag åt, jag har ingen aning om vad det hette. Något med kyckling! Nu ikväll har vi kollat på 2 filmer (som synes här nedanför) och nu är det strax dags för natten.

Så summan av kardemumman har det varit en bra helg, men lite händelselös på kvällarna.
Tur för mig att nästa helg kommer vara fylld av spännande aktiviteter, människor och upplevelser!

Movienight



True Grit var inte riktigt lika bra som jag hade förväntat mig, så lite besviken blev jag. Per tyckte den var så underhållande att han somnade.. Haha. Lilla tösabiten på bilden var den som gjorde större delen av filmen och jag förstår att hon blev så prisad som hon blev när filmen kom ut. Jeff Bridges kommer alltid vara Jeff Bridges, och det är absolut inget fel på det.

3 av 5 änglavingar


Denna lilla läckerbit till karl klarade sig faktiskt ganska bra som Thor i filmen med samma namn. Lite väl förutsägbar kanske, även för mig som inte ens visste att det var en Marvel-produktion, men underhållande likväl. Natalie Portman är ju som alltid, en riktig pärla att titta på.

3 av 5 änglavingar

Fredagsmys

Trots att jag blev ensam igår kväll hade jag det faktiskt ganska mysigt. Först lite mys framför tvn och när jag gick och la mig vid halv tio hade jag med mig en ny bok som jag inte slutade läsa förrän efter 2 på morgonen. =)

Idag väcktes jag av ett sms från Åsa:
"Vakna Lenis!!! Solen skiner!
Jag tycker vi gör oss i ordning och äter frulle på stan?"

Jag menar, vem kan låta bli att le?
När sedan första låten jag hör är Feeling Good med Michael Bublé så är morgonen gjord!

1½ timme

Så lång tid spenderade jag och Robin med att trötta ut oss på gymmet igår. En halvtimme längre än vanligt. Känns riktigt gött.
Och behövligt med tanke på mastodontmiddagen vi fixade hemma hos mig sen. Hemmagjorda köttbullar med riktigt potatismos, egengjord brunsås och lingonsylt. Givetvis fanns det sallad till.

Morotskakefikat var uppskattat på jobbet, mycket mycket trevligt. Min kollega hade gjort några kakor med nötter, choklad i som var helt galet goda. Det var fullkomligt omöjligt att inte ta en till. Jag måste bara fråga efter det receptet!

Idag är det fredag!
Och jag är ledig på måndag! (Fast jag ska till Gbg)
Långhelg.

Om 1 vecka sitter jag på ett flygplan och swichar neråt Europa.
I am So exited!

Yestuuurday

Igår var en helt jättebra dag. Jag fick träffa min vapendragare Per igen, var alldeles för längesedan sist, och både mata honom och ge honom presenten jag hittat för ett tag sedan.
Paketet blev kanonbra och han fattade precis vad jag ville säga med den, iofs kanske inte så svårt med tanke på vad det är, men ändå. En "minns-Lena-present". Awesome.
Maten jag lagade fick toppbetyg! Och jag blev så glad! "Det bästa jag ätit på riktigt länge" sa han. Jag älskar matkomplimanger! ^^ Det blev en lugn kväll som slutade säkert 2 timmar senare än jag trott från början och det kändes jättebra.
Jag hann dessutom med att baka morotskaka till jobbet och 4 morotscupcakes av det som blev över igår. ^^

Idag är början på 5 dåliga dagar, men det känns ändå skönt att slippa dåliga dagar i Paris.
Paris! Det är bara 8 dagar kvar tills vi åker. Scheisse! Waha!

I eftermiddag är tanken att jag och Robin ska träna. Heh.
"Gympalärarn, jag har tjej-ont i magen! Får jag stå över idag?"

Näääh.

Cake Pops!

Superenkelt och jättegott!





Ingredienser:
  • 1 paket ballerina - mixat till smulor
  • ca 50 g cream cheese (Philadelphiaost)
  • 100 g vit, ljus eller mörk choklad.
Rulla smulorna och osten till bollar, in i kylen en halvtimme.
Smält chokladen, klipp till grillpinnar och doppa ena änden i choklad så pinnen fäster bättre i bollarna.
Snurra kakbollarna i den smälta chokladen.

Klart!


Bajsträning är ändå träning

Idag var nog sämsta träningstillfället i höst. Insåg att jag inte kommer ha något "go" i mig om jag ska ta mig till gymmet i blötan och rusket efter jobbet. Det jag inte förväntade mig var att jag hade fruktansvärt tråkigt och dåligt med jävlaranamma när jag flåsade på crosstrainern på lunchen också. Dessutom fungerade inte vissa saker som jag ville heller och då blir man givetvis ännu mera putt. Men men, jag höll ialla fall på i 45 minuter och det är bättre än ingenting.

Fusk

Jag fuskade igår och beställde hem skräpmat.
Och idag tog jag bussen till jobbet, annars hade jag fan regnat bort..
Men det känns inte alls bra, så idag får det baskemig bli träning!

True Blood

OMG! Motherf.....
Jag såg precis säsongsavslutningen av True Blood.
Världens cliffhanger! Aaahh! Döö!

Andy Whitfield



Varför?!

Du får inte gå och dö sådär. Nej.
Det är inte okej.. Inte när du bara blivit 39 år.

Vila i frid.

1972-07-17
--
2011-09-11


Snark

Har ingen aning om vad jag tänkte idag när jag skulle klä mig. Eller jo, det gör jag. "No effort" tänkte jag, vilket resulterade i jeans och hoodie. Nackdelen med detta är att det är blött och "varmt"  ute idag och jag höll på att dö när jag gick till jobbet, även utan jacka. Tröjan är iof jättebra för jag kan känna mig hur tjock som helst utan att det syns.

Det slog mig nu när jag satt här och gäspade på jobbet att det är väldigt längesedan jag sov en hel natt utan avbrott. Varje natt är vaknar jag minst en gång när jag absolut inte ska gå upp. Varför?! Så brukade det inte vara förr.. Jag vill sova ordentligt! Muh.


Fredag - Lördag

Som synes blev det en del filmtittande i helgen, vad som inte går fram av förra inlägget är att både del 1 och 2 av transformers avverkades också.
Fredagen började med att Robin hämtade mig på jobbet och vi åkte en sväng till Coop på torp. Matkasse efter matkasse fylldes och även en del lite mindre påsar, med klirrande innehåll fick följa med in till stan igen.
Vi hamnade på Skogslyckan där det efter en film avnjöts tacos och en kall bubblande sockerbomb eller två. Efter en film började nästa och så vidare innan det var dags att sova en stund.
Lördagsmorgonen (läs; kl 13.06) började med ostmackor och efter ett tag pausade vi hos mig så jag fick packa ihop mig innan vi tränade på mitt jobb. Energin var på sparlåga så det fick räcka med 45 minuter ungefär. Men på det följde en timmes bad i varmvattenbassängen. Så jäkla gött! Och uttröttande. Att bada är bra träning, det är det inget snack om. Jag blev så trött att jag inte orkade laga mat utan det fick bli en kebabsallad från Milano. Inte lika god som den på Pingvin, bara så ni vet! Men just då var typ allt gott, bara det var mat. =P
Som sagt blev det ett par timmars transformers och klockan blev plötsligt över elva på kvällen. Robin åkte hem och jag somnade hur gott som helst under mitt duntäcke.

Idag vaknade jag av den brutala åskknallen, men lyckades faktiskt somna om en timme eller två och nu är jag i tvättartagen. Det ska bli oerhört gott att få rena kläder och lakan.
Frågan är vad man ska hitta på under resten av dagen?

Nedräkning, brudtärnor, trolljägare och land av pålar

4,3,2,1

Skum film! Men underhållande och med snyggt upplägg. Handlar om 4 brittiska flickors helg där de hamnar mitt i en stor diamantkupp och vi får följa dem en efter en tills hela historien helt plötsligt blir logisk. 3½ av 5

Bridesmaids

Lite som the hangover, fast med kvinnor. Iaf samma mentalitet, typ. + en dos tjejdrama. Den hade sina stunder, men ja.. Hamnar inte i toppskiktet av komedier jag sett. 2½ av 5

The trollhunter

Haha, ja. Jag vet inte riktigt hur jag ska vare sig kategorisera denna film eller vad jag tycker om den. Underhållande, ja. Spänannde, till viss del. Läskig, inte så mycket. Värd att se? Det tycker jag. Betyg blir ungefär lika lätt att sätta.. Men 3 av 5 är den allt värd. Jag kommer definitivt undra nästa gång jag ser ett träd liggande i skogen. Och bildäck.

Stake Land

Vampyrfilmerna har vi visst inte sett slutet på ännu. I Stake Land har vampyrerna till väldigt stor del tagit över Amerika. I norr, där det är kallare minskar vampyrtätheten fort och någon stans ska New Eden finnas, en plats där människor kan ströva fritt och leva utan skräck. Det är dit våra huvudkaraktärer är på väg i den här filmen. Upplägget (och historien) påminner väldigt mycket om Zombieland. Fast med mer allvar och mindre humor. Jag tyckte ändå den var rätt bra, så 3½ av 5 får det bli.

Fluffigt dun.

Igår kväll när jag låg och frös i min soffa bestämde jag mig för att bädda om med duntäcken istället för mina vanliga "vår-sommar-höst-täcken".

Det var nog mitt bästa beslut på länge! Jag har sovit bättre inatt än på hela veckan. Jag älskar fluffiga, mjuka, varma duntäcken! ♥

Intzernetz!

Äntligen är det tillbaka. 2 dagar utan nät är hur jobbigt som helst.. Fast jag fick iaf tittat på en nyinköpt film. Brad Pitt utan tröja. Mmhm. Trevligt.
Jag är på konstigt bra-humör just i detta nu. Kan ha att göra med träningen idag. Andra gången jag tränade själv på Sportlife. Fortfarande inte lika roligt, men inte alls lika farligt som i tisdags. Jag antar att det beror mycket på vilket humör som lägrat sig när jag ska dit.

Idag har jag spenderat hela långa dagen i en av Bohusgårdens konferenssalar. Det handlade om Service och bemötande i vården. Något jag inte alls vet något om sen innan, nej då. Jag sitter bara och tar emot patienter 8 timmar/dag. Som tur var hade de med några skådespelare som var riktigt roliga och nästan alla scener med överdrivna situationer har faktiskt hänt mig en eller annan gång sedan jag började jobba som läkarsekreterare.
Fast det bästa med Bohusgården är helt klart maten. En helt galen stor buffé med både sill, kallskuret, sallad, lagad mat, frukt, efterrätt, glass och plockgodis med mottot "eat 'til you die" eller nåt sånt. Och god mat var det, det är väl det som är det viktigaste. Jag undrar vad det skulle kosta att "luncha" där..

Imorgon är det fredag och sen är det helg. Ska bli fantastiskt skönt.
Taccokväll står på schemat men annars är jag fri som en fågel på grönbete.
Eller hur var det nu?

Och så måste det ju tilläggas att Sons of Anarchy har börjat sin 4:e säsong. Och det är så bra. Och Jax Teller (Charlie Hunnam) är så förbannat snygg att det gör lite ont att titta på honom. Speciellt i kortare hår!

ÅH! Man kanske skulle passa på att ta med sig några stackare och bada i en 34°C varm pool på lördag.
Vore inte helt illa pinkat!

Once you think you're done, go over it again and again.. and again.

Ja, jag var på gymmet igår. Alldeles själv. Och det var inte jätteroligt, nej.
Folk som tittar på en och sånt. Det är inte det att jag tycker det är jobbigt att visa mig genomsvett för alla vältränade nissar utan mer att jag får prestationsångest och tror att jag gör saker fel, och att de alla vet om det. Och flinar nedlåtande åt mig bakom min rygg.
Men jag måste försöka pressa mig själv att gå dit själv igen. Jag måste lära mig. Måste måste måste.

(Dumma Robin, kom hem till stan nu!)

Hjärnspöken

Min kollega pratar otroligt mycket om sina "hjärnspöken" och att hon slår ihjäl dem med vad det nu är hon gör den gången.
Idag förstår jag precis vad hon pratar om.
Mitt mål med denna dag är att gå ner till Sportlife och träna i gymmet helt själv. Det är en grej som jag hittills har dragit mig för eftersom det känns ganska läskigt att vara där ensam när man inte är helt 100 på vad man gör. =P

Men idag. Bannemig! Om jag fegar vill jag ha skäll, ok?

Spökhistorier med goda vänner, mitt i mörka natten ♥


Away

Ni vet hur det är. Varje fest man är på med goda vänner så smids det planer för allt man vill göra och uppleva. Speciellt utlandresor.
Jag har sån reslust nu så det är nästan lite galet. Kan ha något att göra med att jag snart ska åka med jobbet, men samtidigt vill jag så gärna iväg med bara en eller två-tre personer och ha tid att se och göra precis som man vill.
Och jag Vill till Prag. Det bara är så. Prag och jag är inte färdiga med varandra.
Italien är också ett drömmål. Strosa runt på vackra gamla gator och ta en tur till stranden när det önskas.
Skottland/Irland ligger också högt. Dels för det gröna, vackra landskapet och gamla slott men också för dialekterna. De är helt underbara.
Alla pratar jämt om Thailand. Och om nu Robin ska åka dit ett halvår så bannemig om inte jag kommer iväg då!
The big apple, New York, är en av få storstäder som lockar. Mest för att det är något man Bör se, men också för att det finns så otroligt mycket Att se. Egentligen vill jag uppleva hela USA. Route 66 är väl vägen tvärs igenom hela kontinenten? Would be so awesome! Kanske ska skaffa körkort först. Då kunde man ju passa på att ta en tur till Mexico också.

Ja, det finns ju fler platser jag vill uppleva, men de här var de som kom till mig nu.

Lsörndag

Vilken helg det blev..!
Kräftskivan hos Robins pappa i Bäckefors var hur trevlig som helst.
På lördagsmorgonen vaknade jag först kl 06 och sedan 08 då jag gick upp. Alldeles för tidigt för att vara lördag, jag vet. Efter ett par timmars velande och ångest över all marängswiss jag åt hos Åsa kvällen innan gick jag tillslut till jobbet och tränade en dryg halvtimme. Sen var det bara hem, äta nåt litet, in i duschen och göra sig iordning för avfärd.
Strax efter 16 anlände vi till stationshuset och det var bara att korka upp på en gång. Ett par timmar senare kom de sista gästerna och långbordet dukades upp på gården, grillen tändes (typ 7 gånger ^^) och frossandet kunde börja. Vi var inte så många, typ 8 pers, så maten räckte och blev över. Sedan fastnade vi utanför. Jag tror att klockan var efter 01 när vi gick in, en del däckade och en del försvann i några timmar. I slutet var det bara jag, Robin och ibland Arne som körde last man standing eller nåt. Jag förlorade vid halv 5-snåret någon gång. Gick och la mig, men sov inte mer än några minuter i taget. En omöblerad lägenhet leder ljud rätt bra. Jag lovar! När Robin gick och la sig påstod han att klockan var halv 7 och sedan är natten/morgonen/dagen en sörja. Vi gick inte upp förrän halv fyra på eftermiddagen och var då fortfarande i zombie-tillstånd. Hemåt bar det vid 18-tiden och följdes av pizza och überkass film hos Virro tills efter nio på kvällen. Då gick jag hem, åt upp min glass och dog.

Idag är jag tröttare än.. än.. Jag vet inte.
Också regnar det dessutom.
Va f..!

Min högsta önskan idag är en bra bok och min säng med tillhörande duntäcken.

Arla

Det är hemskt okristligt att första vakna kl 6 och inte somna om längre än till 8.
På en lördag!

Gör om, gör rätt!
Ikväll ska det ju bli kalasigheter och en väldans massa sprit.

Good news & bad

Två glada nyheter idag.
1. Jag är nu officiellt anställd året ut på Rosenhäll.
2. Det kommer en ny Underworld. Trailer.

& some bad..
Jag får inte träffa honom förrän nästa vecka. Idag blev det inget och jag känner mig oerhört stressad över att han snart flyttar. 3 månader är inte lång tid.

Bye bye beautiful

Igår glömde jag bort att sommaren officiellt är över eftersom solen sken hela eftermiddagen. Det gillar vi.
En timme på gymmet gjorde gott, fast att laga kyckling, bacon + bulgur i sällskap och äta apelsinglass med chokladchunks i efteråt är bättre (Sia-glass, sjukt god!).

Idag är det sista arbetsdagen för denna vecka. Det är 21 dagar tills vi åker till Borås (läs: Paris), imorgon ska jag på kräftskiva i Bäckefors med lite lösaktigt folk ;P och det är mindre än 3 månader kvar tills han flyttar.
My mood: "Yey!" "Doh.." "Interesting." "Fudge." "Muh.."


Dagarna kommer, dagarna går. Alldeles för fort.

Onsdagen blev ganska bra. Jag gick en halvtimme tidigare från jobbet och tog mig ner till Willys där jag fick hjälp att handla mat och sånt. Sen bar det hemåt och påbörja premiärförsöket till en hemmagjord köttfärslimpa med tillhörande brunsås från scratch och färskpotatis.
Maten var helt okej, det fattades lite krydda och den hade nog stått inne i ugnen lite för länge. Såsen luktade som rövinssås men smakade mer gräddsås (o.0) Jaja, lite lingonsylt och massor med sallad var tillbehören och vi hoppas att det smakar lika gott till lunch idag.

I eftermiddag blir det ner till gymmet med Robin.

Jag tar fortfarande bara halvdag eller så i taget. Idag känns det sådär får jag säga. Men det är fortfarande morgon och jag sov inte överdrivet mycket inatt, så det kanske blir bättre.
I truely hope so.

RSS 2.0