Träning, sushi och våffelvin

Igår fick jag gå tidigt eftersom jag hade ett par timmars flex att ta ut innan jag slutar. Så redan kvart över 11 satt jag på bussen ner till stan för lite ärenden och möta upp Misja. Vi lyckades hitta till gymmet och kombinerade crosstrainer med läxförhör. Efteråt åt vi en otroligt mättande sushi och sen skulle hon ha prov. Jag gick och handlade vin och städade och donade en stund hemma, Misja kom upp efter provet och hade med sig Simon och Kim. Vi åt våfflor och delade på en flaska vin. En riktigt trevlig kväll fick avsluta en riktigt bra dag.

Imorgon är sista dagen på jobbet...

Last week

Imorgon är första dagen på sista veckan jag kommer att jobba på sjukgymnastiken. Det känns.. jag vet inte. Jag kan inte riktigt få fram en stark känsla just nu. Kanske för att jag inte vill känna efter, egentligen. Jag har aldrig haft en så bra arbetsplats som denna. Jag trivs så fruktansvärt bra och har gjort det i två år. Att det nu ska ta slut, är bara helt.. fel. Jag vill inte.
Något som tar den ledsna känslan ett steg längre är att jag kommer börja arbeta heltid på en arbetsplats jag inte ville arbeta mer på. Jag vet, jag ska vara tacksam att jag har ett jobb. Och det är jag. Till en viss gräns.. Det hade varit annorlunda om jag inte varit där innan, och inte vetat vad jag skulle vänta mig. Men det har jag och det vet jag. Det sista (kanske inte sista, men det känns så) jag vill är att sätta mig i en stol och skriva hela dagarna. 8 timmar om dagen med bara diktatskrivning. Hela mitt jag säger; Nej!
Men vad ska jag göra? Sluta känner jag inte att jag kan göra om jag inte har något annat att göra. Och det finns väldigt lite där ute. Det här kan jag i alla fall, jag vet vad jag ska och förväntas göra. Och det suger. Jag vill ha en utmaning. Jag vill ha en rolig utmaning. Jag vill inte ha 30 sekunders gångväg till jobbet, det är alldeles för nära! Är det bara jag som känner så? Jobba i området man bor, nej tack.
Det är ju givetvis inte bara jobbet jag kommer sakna, det är framför allt alla arbetskamrater som jag tycker om och lärt känna, som är på samma våglängd som mig, som jag kan relatera till och där många är i samma ålder som mig.
(Cue sad music on spotify som gör mig tårögd.. Här!)
 
Fuck fuck fuck. Och jag kan naturligtvis inte visa hur jobbigt det här är, när någon frågar eftersom det förväntas att jag ändå ska vara nöjd att jag har något att gå till efteråt. Det är förmodligen bortskämt av mig, men det är så jag känner. Hur förändrar man känslor, liksom?

Matglädje

Denna veckan har varit full av inspiration till matlagning! Helt underbart roligt.
I måndags gjorde jag ugnsbakade kycklingfiléer, fyllda med en röra gjord på soltorkade tomater, fetaost och creme fraiche och inlindade i bacon. Till det en sallad och matvete. Jättegott!
I tisdags blev det tacopaj med alla dess tillbehör + min allra första guacamole! Hur gott som helst att dippa nachos i.
Igår gjorde jag köttfärslimpa och fyllde den med fetaost och soltorkade tomater. Till den kokades och mosades potatis så det blev ett härligt krämigt och klumpigt potatismos. Givetvis tillkom en sallad också!

Jag hoppas det här fortsätter, det är sjukt kul att laga mat just nu.

Maybe it's just me

Är det någon mer som kommer på sig med att prata mer och mer med sig själv ju längre tid det går sedan man umgåtts med nån av sina vänner?

Det är sant. Det Kan ju vara jag som är alldeles för ensam.

Ja/nej?

Jag vill helst av allt lägga mig i en hög och gråta.
Är det okej, eller?

Vinterjackan hade varit en bra idé idag

Ty fusan vad det är kallt! Kylan flyger omkring och blir starkare med blåsten, vilket gör att man som en trött själ längtar efter en kopp te och inomhusvärme..

Nåja. Det är inte därför jag är här.
Jag är här för att förmedla, delge, berätta om min vecka som gått.

Det blev ingen fest i tisdags, men likväl en tur till krogen och ett par, tre glas alkoholiserad dryck tillsammans med bandet och de runt omkring.
Flexen på onsdagsmorgonen kunde jag glömma då det var manfall på jobbet. Men men, tåget avgick i tid och jag hann till och med in på biblioteket innan!
Jag var framme på hotellet vid halv elva, vilket jag lyckades hitta på första försöket. Yay me.
Kl 07 gick jag upp och duschade, gjorde mig iordning och åt en hejdundrande hotellfrukost. Inte den bästa hittills, men klart godkänd.
Kl 09 började kursen i Kund- och klagomålshantering och den visade sig vara riktigt bra! Dagen gick fort och när kursen var slut vid halv fem tog jag en promenad på gamla stans mysiga smågator.
Tåget avgick i tid, men blev så pass försenat att vi fick åka buss från Herrljunga, och den körde via Vänersborg och Trollhättan innan Uddevalla. Jag hann precis med sista bussen från stan till Skogslyckan. Hujedamig.. Morgonen efter vaknade jag 07.15 med huvudvärken av att någon i huset borrade. De slutade inte förrän vid lunch. Jag var så lycklig över detta på min lediga dag..!
Jag provade att baka lakritschokladmuffins, vilka blev ganska bra.

I lördags var det fest hos Kim på kvällen. Jisses. Det var det värsta i alkoholväg på väldigt länge. Jag har minnesluckor och kommer inte riktigt ihåg hur jag kom hem, förutom att jag ringde taxi. Men! Det var en rolig kväll, jag minns nog det mesta ändå!

Igår låg jag, föga förvånande, i soffan hela långa dagen.

There's no End to the possibilities!

Tisdag alltså.
Gött.

Den här veckan är full med aktiviteter. Lustigt nog är helgen helt oplanerad..

Ikväll spelar K och Void på museet och det är tänkt lite fest efteråt. På onsdag har jag planerat flex på morgonen :P Sen går tåget till Stockholm 17.05. Jag är framme vid 22 och överväger att ta en taxi till hotellet eftersom jag inte har någon aning om hur jag tar mig nånstans. Torsdagen förväntar jag mig kommer börja med en riktigt fin hotellfrukost och sen är det kurs till 16.30 varpå det bär hemåt igen. Och på fredag är jag som sagt ledig.

Helgen som var hann jag med fika/filmkväll med Kim på fredagen och i lördags ignorerade jag och Misja medvetet melodifestivalen med en flaska vin. Dagen efter storstädade jag och igår var tvättstugan igång, så nu har jag både rent hem och rena kläder.
How lovely that is.

Mumsigheter



With a twist

Nästa vecka ska jag åka till Stockholm på en endagskurs. Lite som ett äventyr då jag aldrig varit där annat än på genomresa tidigare.
Sen har jag tagit ledigt dagen efter (fredag) och tänkte passa på att göra nåt trevligt som att hälsa på mamma kanske. Får kika på vad biljetterna kostar.

Igår var också lite av ett äventyr då jag provade ett nytt kakrecept. Chokladcupcakes med pepparmintsfrosting och en kärna av minttryffel.. Så gott det blev!

Just had a thought

Lakrits/hallon cupcakes! Som dö-skallarna.
Omg..

Emo-söndag

I motsats till vad jag oftast tänker när jag ser det där ordet så var gårdagen emotionell på ett bra sätt. Inte heller var det för mycket känslor, utan mer.., som det skulle vara.
Jag vaknade innan tio, obakis och glad eftersom solen nästan sprudlade utanför. En fika med Misja bokades in men innan den bestämde jag mig för att åka upp och hälsa på pappa. Graven var jättefin i solljuset och prydnaden jag satte där i vintras var kvar. Jag gjorde något jag inte Ian minnas att jag gjort tidigare; jag pratade med honom. Om det mesta som tynger mig, saker som är jobbigt och funderingar jag har. Det var en speciell känsla och tillslut grät jag en stund.
Oftast så har jag dåligt samvete för att jag så sällan tar mig dit, men nu har jag varit där. Det var fint, rofyllt och jag vet att jag alltid kan gå dit.

It's friday, I'm in love

Jag älskar att det är fredag idag. Kortisdag på jobbet. Ny månad. Och jag hoppas på thaibuffé i helgen.
Peace!

RSS 2.0