Det där med maktroller..

Det är nu för mig ett klart faktum att makt är attraktivt. Makt gör människor som jag vanligen inte skulle titta två gånger åt mer intressanta än den solbrända hunken i affären.
Jag skrev om Obama för ett tag sen. Hur otroligt attraktiv och sexig han är, och detta har börjat eskalera och nu gäller det även människor jag träffar. Obama är kanske inte det bästa exemplet eftersom han, förutom att han har mycket makt, i princip är den maktfullaste människan på denna jord! Dessutom Är han snygg. Oavsett. Och fruktansvärt charmig. Ja, jag skulle kunna fortsätta ett tag..

I alla fall. Jag har som sagt börjat märka attraktionen till människor med makt även i mitt liv. Till exempel nu när jag är ute på praktik på vårdcentralen. En av läkarna här, vars röst jag lyssnar på nästan varje arbetsdag i mina hörlurar, är väldigt attraktiv. Egentligen är det inget speciellt med honom, han ser ganska svensson ut för att vara ärlig och om han inte varit läkare, inte haft makten att bestämma människors öde, så hade jag inte ens tittat första gången.
Men nu har han det. Han kan själv bestämma om en person ska åka till sjukhuset och kanske bli opererad. Han kan efter eget omdöme skriva ut narkotikaklassad medicin till någon Han anser behöver det. Han skulle kunna, bara genom att vara sen, göra en gigantisk skillnad i en patients liv. Han bedömer om någon är sjuk eller inte.
Han har makt.
Och då är han "bara" en allmänspecialist. Han får inte operera människors hjärtan eller hjärnor, ta bort tumörer och stoppa livshotande blödningar..

Men om han bad mig, skulle jag gladeligen raka hans rygg.

Reflektioner
Oskar

klart hon använt mkt list men tror det är just att hon varit sig själv som funkat

2009-05-07 @ 10:43:36
URL: http://lepus.blogg.se/
Anonym

Muahahhahahaha fan vad bra!! puss på dig min söta syster!

2009-05-07 @ 16:24:03
URL: http://paulinepousars.blogg.se/

Share your thoughts:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0