Mer film

Har precis sett klart på en väldigt speciell film. Moonrise Kingdom. Jag vet inte riktigt vad jag ska jämföra den med, eller hur jag ska beskriva den för att någon ska vilja se den. Men jag vill att fler ska se den. Den är gjord av Wes Anderson och Roman Coppola, vilket kanske kan förklara min saknad av ord lite grann ^^ Sen att härliga Bruce Willis och Edward Norton är med skadar inte alls. Och barnen är så bra!

Bara se den. Den är... Quirky, är ordet som fastnar i huvudet.


The magic of Belle Isle

Då var det dags för filmtips!
 
Morgan Freeman. Han måste vara en av vår tids bästa skådespelare. Jag tror inte att jag har sett honom i en roll jag inte gillar. Just nu kommer jag inte ens på en film med honom som varit dålig heller. Skulle det av någon outgrundling anledning göras en film om mitt liv så vill jag att han ska göra berättarrösten. Ingen tvekan om saken.
 
Igår såg jag hans senaste mysfilm The magic of Belle Isle. Jag hade inga förväntningar åt något håll, det var bara en film vi valde för att det var just Morgan Freeman och honom kan man ju lita på! Och det hade vi rätt i. En riktig feelgood-film.
 

Kan du ta på mig?

Har precis kommit hem från 4 dagars samverkan med jobbet.
Vi har varit i Skåne och gått Österlenleden. Eller ja, jag gick ju typ 1½ timme kortare än de andra, men ja.
Det var jättevackert! En av stränderna ser ut som om man vore i karibien eller nåt. Helt sjukt! Måste åka dit när det är badvärme någon gång. Vattnet var jätteklart och sanden otroligt mjuk och härlig. Tänk att det finns sånt i vårt nordliga Sverige.
Vi var ju 15 personer som var iväg och det är många att hålla reda på, att prata med och lära känna lite bättre. Vi har precis fått ett nytillskott i form av en sjukgymnast som började för 2 veckor sedan som också var med. Han är väldigt charmig och söt så jag var lite extra nyfiken där, men nån gång under andra dagen gick han framför mig och pratade med en kollega om hennes kille. Nästa mening ur hans mun var: Min flickvän är i Amsterdam och gör sin master bla bla bla.. 
"Jaha" tänkte jag. Jaja.. Det är sådär roligt när man inser att man är den enda singeln i hela arbetsgruppen.
Men det kanske är min livsroll; den eviga singeln. Det har ju vart så i 7 år nu.. Varför ändra ett vinnande koncept, liksom? Mmm...
 
Annars har det inte hänt något större, det har varit bra dagar förutom att jag inte kunde gå på vänsterfoten en timme in på sista dagen. Jag hade så ont att tårarna brände bakom ögonlocken. Sen grät jag på riktigt när jag var tvungen att erkänna för mig själv att jag inte skulle kunna slutföra vandringen.
Alla hade gått vidare efter att vi stannat för att se på utsikten, men som tur var märkte Charlotte att jag inte hängde på henne (hon var sist kvar förutom jag) och så gick jag sakta medan hon gick ikapp de andra och alla väntade på mig. Allihop. Då blev jag faktiskt rörd. Det trodde jag inte. Men de stod och väntade vid en bro. Alla var jättegulliga och jag fick låna gåstavar som gjorde det lättare att ta sig den sista biten till bilen jag skulle få åka med till det sista hotellet. Som tur var hade 2 sprungit sista milen så de var redan där när jag kom fram. Mats ordnade en ispåse på ett kick och så fick jag sitta där med benet i högläge tills rummet var klart.
 
Jag tycker väldigt mycket om de jag arbetar med. Självklart blir man irriterad på olika saker ibland men i grund och botten är de de bästa arbetskamrater jag har haft. Jag hoppas verkligen jag kan få stanna där så länge som möjligt. De är öppna för förändringar och det känns som en väldigt bra plats att ha sin grund på. T ex om jag skulle få fast anställning där och efter ett tag kanske vilja ta en eller ett par månader och se mig om i världen så hade det nog fungerat bättre där än på många andra ställen.
 
Jag hade en liten down-stund i mitt rum sista eftermiddagen när de flesta andra var iväg och badade, allt kändes jättetungt och jag var förmodligen ensammast i världen. Jag hade bett Mats tejpa om min fot så att jag inte skulle belasta fel och givetvis knackade han på precis då stackarn. Men han var så rar så och satte igång att tejpa och prata om foten, så snart hade de tråkiga tankarna tagit en annan riktning.
 
Och maten! Jag har ätit två fantastiska middagar. Båda med potatiskaka till, fast i olika former.
Första kvällen fick vi fasan med potatiskaka och gorgonzolabaserad sås. Sjukt gott! Dessutom kom servitrisen ut efter en stund med ett fat mat och frågade om vi ville ha mer. Öh, JA!
Andra kvällen var maten sådär.
Sista kvällen åt vi vildsvinsytterfilé med gräddkokta murklor, portvinssky och rårörda lingon.
Helt fantastisk mat. Både första och sista kvällen fick vi äpplekaka med vaniljsås till efterrätt, men kakorna var så olika och så goda så jag hade inte bytt ut dem mot något annat även om jag kunnat.
 
Imorgon är det onsdag och den vanliga vardagen börjar igen. Känns lite lustigt att ha lämnat alla kollegor efter 4 heldagar ihop och nu ska vi ses på jobbet imorgon.

I gave myself quite a scare

Sedan i lördags har min mage varit i uppror. Det började med att jag fick springa på toa stup i kvarten hela dagen, just när mamma och Ronny var här givetvis.. På söndagen kändes det bättre men magen var väldigt spänd och öm och jag kunde knappt ha på mig några kläder som låg mot magen. Men på kvällen fick jag återigen springa på toaletten. Hej sjukskrivning..
Igår började på samma sätt som söndagen, alltså rätt lugnt. Jag gick bort till affären och handlade lite kräm och blåbärssoppa och slappade i sängen. Magen var fortfarande spänd men det gick hyfsat bra.
Sedan hände något på kvällen. Min kropp regerar inte så som den brukar och har gjort de senaste 13 åren med diabetes under den här magperioden, det blev jag alldeles för tydligt medveten om när jag fick i mig för mycket insulin som jag var tvungen att få upp fort igen och min kropp reagerade som om den var på avgiftning (tror jag). Det var hemskt. Hade det gått 10 min till utan att sockret gått upp skulle jag ringt efter en ambulans.
Men jag klarade mig. Kollade sockret var 10:e minut och tillslut ordnade det till sig. Kroppen slutade kallsvettas floder och jag kände inte som om jag behövde ligga över toalettstolen längre.
 
Men ja. Jag blev faktiskt rädd.
Och jag insåg hur sårbar jag är här alldeles ensam och med urkass mobiltäckning när det här hände.

Moi betyder hej på finska

Igår fick jag en trevlig kommentar på jobbet när jag satt i kassan. Det händer lite sporadiskt det där med kassaarbete just nu, då vi har en nyare tjej här än jag och jag har fått lite andra arbetsuppgifter, vilket jag tycker är skönt.
I alla fall. När jag satt där igår så kom en av mina "stammisar" och sa att hon hade saknat mig!
Jag vet inte om det beror på att jag är bäst eller att min kollega inte är lika... trevlig.. som jag oftast är. None the less, det var trevligt att höra.
 
Igår kom de och hämtade mina gamla soffor och ett litet soffbord. Äntligen kan jag komma åt pianot!
Började på ett tavelprojekt att ha på väggen över pianot i förrgår och igår blev det klart. Så fint! Den som hälsar på mig får se! ^^
 
Fick upp ett par saker till på väggarna och det börjar nästan bli klart i vardagsrummet. Behöver nog bara en ny tavla till långväggen och sen är det klart. Lånade borr av Robin för att få upp en spegel också, men den var inte bra nog (misstänker att det är betong) så den får vänta på att bästebror kan hjälpa mig nån dag.
 
Det största som återstår nu är tavlan jag vill ha i mitt sovrum.. Den är 150 x 100 cm och kostar 2268 kr. Utan frakt. *gulp*
Men jag har tittat på denna skönhet så länge och jag måste nästan. Jag måste nog.. Kanske.
 
Jag skulle vilja ha en tavla med ett kort på mitt eget öga också. Hade inte det varit fräckt? Det kanske är den som ska hänga i vardagsrummet..

RSS 2.0