Amputera, tillaga och svälj helt

Jag pallar snart inte mer huvudvärk. Varenda jävla dag de senaste 2-3 veckorna har jag fått huvudvärk när jag varit på jobbet eller utbildning. Vissa dagar kommer den inte förrän eftermiddagen, strax innan hemgång och andra dagar kommer den vid lunch. De dagar jag inte klarar av är sådana som den här. När huvudvärken börjar smyga sig på innan 9 på morgonen och inte bara håller i sig, utan dessutom ökar i kraft under dagen.
På bussen hem från stan idag lyste lysrören så starkt och alla ljud var så höga att jag höll på att smälla av. Imorgon är det bäst för huvudet att det mår bättre.
Annars blir det kölhalning.

Min sorts logik



Precis!


My man

Ibland säger jag bra saker. Du vet, får till det!

För mannen i mitt liv spelar det ingen roll vad jag har på mig, eller hur jag gör iordning mitt hår när vi ses eftersom han gillar mig allra bäst naken med håret i en enda stort knullrufs!

Frågan är ju nu bara, var (eller rättare sagt om) denne man ens finns..

Needs and wants

Jag behöver en förändring.
Jag kan känna det i hela kroppen. Något annorlunda behöver hända.
Något som ändrar lite på mitt liv.

En flytt ligger närmast i mina tankar.
Två rum och kök. Kan du tänka dig!

Tänk att få ha ett sovrum. Ett rum bara för min säng och kanske (lite) kläder.
Ett rum man kan stänga in sig i, slänga in stöket i om man skulle få oväntat besök, slänga ner saker på golvet i om besöket skulle vara av sån sort. =P
Och ett vardagsrum utan säng i. Har man hört på maken!

Jag går mer och mer i inredningstankar. Får tips och idéer lite varstans ifrån. Nu är jag nästan på det klara med att jag vill ha en (två, tre,fyra?) osynliga bokhyllor. Och höga smala dvd-hyllor till mina filmer. En mörkgrå/svart/mörkt blå soffa med divan på ena eller båda sidorna. I ett bra tyg som är lätt att göra rent, men inte skinn. Jag vill ha vita/ljusgråa väggar och en svart eller mörkt blå/grå fondvägg med något snyggt mönster på, typ slingor.
Jaja, jag vet vad jag menar.

Jag vill måla om mitt piano, fixa till mitt köksbord och stolar, köpa nytt skrivbord från Ikea och massor mer.

Woosh

Sitter på bussen mot hemmabasen efter andra dagen på utbildningen. Gymmet hägrar, och det var ett tag sedan jag såg så här mycket fram emot att få sträcka ut mina lurviga på löpbandet. Okej att jag sitter mycket i receptionen på jobbet, men inte som de här två dagarna. Jisses.. Första mobilbloggen btw. Har inte funkat innan, men nu kan jag iaf skriva så då återstår bara att det går att publicera också. :P Mitt pensionärsliv nådde en kulmen igår (hoppas jag iaf!). Jag var trött att jag stängde ner redan innan åtta hemma. La mig i sängen och stenslocknade inom en kvart. Vaknade 10 min innan klockan ringde vid 7 (ännu en sovmorgon, jag gillar't!) härligt utvilad. Är vi inte framme snart?

Like, totally!


Heroma och huvudvärk

Idag började med att jag flög ur sängen. Iaf nästan.
Det var första dagen på en 4-dagars utbildning jag går på NÄL för att lära mig vårt löne- schema och flexsystem vi har på jobbet. Dels för att kunna hjälpa till där, men lite mer för att ha som merit när jag behöver söka mig vidare. För även om jag trivs oerhört på mitt jobb så försöker jag hålla i bakhuvudet att det kommer ta slut så småning om. Jag är bara vikarie.
Hm.

Nåväl. Började inte förrän nio så fick en hel timmes sovmorgon (om man inte räknar med att jag somnade ett par timmar senare än vanligt) och kursen började med att vi presenterade oss och sedan gick ut och drack te. =P
Sedan började allvaret.
Eller inte.
Det är ganska simpelt.
Eller ja..
Det känns ganska simpelt när kursledaren går igenom allt på pensionärs jag-har-aldrig-suttit-vid-en-dator-nivå.

Att jag inte kravlade ihop mig i min stol och somnade är ett under.. Jag tror faktiskt att jag missade lite där på eftermiddagen. Men jag antar att jag hört det tidigare under dagen eftersom hon envisades med att gå igenom allt, g r u n d l i g t, 3 gånger.
Och imorgon ska vi börja med en repetition, haha.

Men den här jäkla huvudvärken då? Jag förstår inte.
Nästan varje dag har jag huvudvärk, speciellt på eftermiddagen. Oftast kommer den efter lunch, men ibland ännu tidigare. Och sedan sitter den i resten av dagen..
I måndags gick det över efter träningen (läs: endorfiner) och det varade ett par timmar, men vid 22-tiden kom den tillbaka som en elefant på ett ånglok.
Amputering. Vore det lämplig lösning?

Tintin!

Igår tittades det på den nya Tintin-filmen.
Jag var riktigt tveksam till om en animerad Tintin kunde vara något att ha, men oj vad jag hade fel!
Den överträffade alla mina förväntningar!
Gillar man Tintin från barnsben som jag så har man ingenting att frukta. De har tagit äventyret om enhörningens hemlighet till en underbar nivå.

Så ja.. Se!
^^

Omg, I forgot!

The most important thing.

Det var en kille med på festen i lördags som hade samma oemotståndliga leende som James Franco!


How awesome is that?

^^

Decór

Bokhyllor! Jag längtar SÅ tills jag får en ny lägenhet att inreda. Just nu ligger fokus på de billiga 2:orna som finns på skogslyckan. Ett sovrum. Mitt kungarike för ett sovrum! Jag tycker faktiskt att jag förtjänar ett sånt efter snart 10 år i olika enrummare.
Sedan i helgen har jag funderat på vad för bokhyllor jag vill ha. De som varit hemma hos mig vet att det finns gott om både böcker och DVDer så väggutrymme behövs!
Just nu är jag faktiskt inne på att inte ha så många filmer framme, utan fokusera mer på böckerna. Lite google-bildsökande senare har jag hittat en del att fundera på.

Först var jag inne på nåt sånt här..
  
  

Men nu har jag lutat mer åt de här fina sakerna..

 

 

Den här är jag kär i, men min plånbok skulle vrida sig i plågor och självdö om jag ens funderade på att köpa den. (Typ 15 papp per bokstav)


Like a tumbleweed

Jag har haft seriös bloggtorka det sista, jag vet.
F'låt.

Men nu har det faktiskt hänt något skoj!
Tänka sig!

Jag blev inbjuden på partylarty i Bjursjöstugan i lördags.
Det skulle firas att Hanna och en jag inte känner Martin fyllt 30 år.
Dagen började så fint med att vi inte hade någon skjuts och skulle vara där ute vid 15. Som tur är var Kicki räddare i nöden och körde oss när hon skulle upp till sin mamma och vara hundvakt.
Väl framme var det många "Hej, jag heter.." osv och det var lite trögstartat. Men ett par cider innanför skinnet utan att ha ätit mer än frukost gör susen!
Som tur är var det snart dags att äta grillat, potatissallad, en jättegrönsallad och fetaost. Mmm, fetaost..
Efter maten var bastun lagom varm och go att svettas i, vilket vi var ungefär 12 pers som gjorde. Varav 4 flickor och resten pojkar..
Hehe.
Några hoppade i snön (läs: alla utom jag och Helena) och förfrös sig. Lite snöbollskrig inne i värmen hanns det också med!
Efter det började resten av gästerna droppa in och festen drog igång. Det var en rolig kväll med quiz i Harrysanda, kaffe/mandelvodka (blä) och kaptén. Tiden bara flög iväg och helt plötsligt ringde Robin efter taxi för att ta oss hem till civilisationen. Jag och Virro landade på tureborg någon gång. Har faktiskt ingen aning om när. Halv 4 kanske? Jag blev bjuden på fyllemat och sockerkaka. Däckade ungefär 5 sekunder in i Drive Angry, vaknade ett par minuter senare (då klockan var 06.20) och stapplade hem. Kan inte med ord beskriva hur gött det var att slippa gå utanför porten för att komma hem, bara en trappa till och gå källarvägen var fantastiskt. Speciellt då fötterna höll på att dö i mina fantastiska högklackade stövlar!

Lite mindre fantastiskt kändes det när jag vaknade vid halv 10 och inte kunde somna om. Då blev det frukost och lite tid med fina Benetict Cumberbatch som Sherlock. Jag gillar den serien mer och mer. Nu är säsong 2 färdigtittad (som för övrigt var bättre än säsong 1) och säsong 3 låter vänta på sig.. Pizzan gick jag faktiskt och hämtade från torget och passade på att, utan dåligt samvete, köpa hem lîte (*host*) choklad! Solen sken så starkt att jag fick huvudvärk halvvägs upp till soptunnorna så väl hemma igen åkte gardinerna ihop, persiennen ner och sängen var min närmsta vän resten av söndagen.

Snyggve, where u at?

Usch. Jag har en sån där period när jag inte känner mig snygg alls.
Bara typ.. Plain.

Och visst, jag är ingen fullpoängare, det är jag väl medveten om.
Jag är ganska average skulle jag tro. Lite lagom sådär.
Iaf med smink som döljer de värsta blemmorna.

Egentligen handlar det väl om att jag önskar att någon skulle säga till mig att jag är fin.
Söt.
Snygg.
Eller nåt sånt.

Jag tror att jag saknar bekräftelse. Man behöver bekräftelse.
Att känna sig attraktiv osv.

Nu känner jag lite mer.., "orka bry sig".
För vem bryr sig egentligen om hur jag ser ut.
Typ.

Blää

Fotboll

Igår tittade jag på första matchen i Champions League.
Utan att dö av tristess.
Och inte utan lite intresse.

Vad är det för fel på mig?
o.0

Marabou, why art thou?

Marabou mjölkchoklad med saltlakrits.
O M G.
So f-ing addictive!
Och jag som har bakat i helgen.
Haha.
:P

Somebody that I used to know

Jag har lagt upp den på fejjan, men tänker vara jobbig och lägga till den här också, eftersom den spelas överallt där jag är just nu. Sen att ingen annan kan höra den, det är en annan femma :P


Låten har också gjorts av Walk off the Earth, som är riktigt bra! Jag har lyssnat på en av deras egna låtar och andra covers, hittills har allt hållt hög klass. Kolla in på u-tuben!

Hur kunde jag!?

Jag har glömt att tipsa om en film!
Så jäkla rolig. Jag och Åsa skrattade och AAAH!!-ade och aww..-ade oss igenom hela filmen.

Tucker and Dale vs Evil


Oooh, Leonard's going all alpha-nerd on Sheldon's ass

Lite filmer jag sett det senaste..

Friends with benefits
En härlig komedi med Mila Kunis och Justin Timberlake. Titeln säger väl det mesta och förväntningarna var inte så höga, men den var en av de bättre komedier jag sett på länge.
4 av 5

What's your number?
Mysskrattromantik med Anna Faris som blir nojig över hur många män hon legat med utan att hitta Mr Right. En sån där lagom bra film i samma stil som Valentine's Day.
3 av 5

Source code
Jake Gyllenhaal reser tillbaka i tiden till ett 8-minutersfönster precis innan en explosion som dödar ett hundratal människor på ett tåg. Innehöll få överraskningar och jag hade förväntat mig mer. Men ändå sevärd.
2½ av 5

Black Swan
Nathalie Portman (bara där vet man att det blir bra) som nybliven huvudballerina med växande personlighetsstörning. Mörk film men mycket snygg.
4 av 5

The Big Year
Den här filmen har man sett förut, bara i annan tappning, men eventuellt med både Jack Black och Owen Wilson. Jag brukar gilla deras harmlösa komedier, men den här filmen saknade något litet för att bli värd att se en gång till. Steve Martin var ett väldigt trevligt tillskott som höjer betyget lite.
2½ av 5

Fast 5
Vin Diesel, The Rock och min egna favorit Sung Kang i samma film kan inte bli tråkigt att titta på! Det var inte den här heller, men den fick inte riktigt till Fast and the furious-känslan från de tidigare filmerna. Enligt mig var det Alldeles för lite racing som fattades den här 4:e uppföljaren.
3 av 5

Upp, Hamilton!

Var på bio igår och såg Hamilton: I nationens intresse
Jag var överraskad över hur bra den var. Brukar personligen ha lite svårt för svenska filmer, men det verkar som om även jag kan ändra åsikt. Jag gillade hur de inte hade förskönat mord och dödsskjutningar. Jag kände avsky och förfäran ända in i hjärtat under vissa scener.
Betyget får nog inte bli mindre än 3½ av 5.

När jag skakat hem i kylan såg jag på Up, den animerade pixarfilmen.
Så underbart mysig! Jag älskade den. Gammal farbror, grinig och sur efter att hans älskade fru gått bort, tvingas in i sällskapet av en enerverande, men söt pojkscout.
4 av 5!

Work it, girl.

Jag måste erkänna att jag är lite stolt över mig själv.
Jag spenderade över 2 ½ timme på gymmet igår.

Först 30 minuter crosstrainer
30 minuter gåband
30 minuter cykel
150 situps
en omgång magmaskin (har ingen aning om vad den heter)
och avslutade med ytterligare 20 minuter på crosstrainern.

Sen höll jag på att dö och har nog aldrig längtat så mycket efter den där allmänna duschen i omklädningsrummet.
Men bra kändes det!
Frågan är var all den energin kom ifrån och hur jag hittar den igen. :P

Fröken JagÄrSåTrött

Hon fick sig en släng av en annan medicin igår.

Jag satt i valet och kvalet om jag skulle träna eller åka ut till torp efter jobbet då Lotta gav mig den nya tanken att göra både ock. Wosh!
Så det gjorde jag. Tränade lite kortare än vanligt, men intensivare. Det är lustigt var mycket snabbare allt går när man tränar själv! =P Dock är det inte lika roligt.
Anyway.
Jag var duschad och klar strax innan 18 och satte mig på första bästa buss ut till torp. Där var målet nya byxor, plånka och något nytt att träna i. Efter 1½ timme åkte jag hem med ny plånbok, en träningstopp för 50 pix (istället för 200! Yay me!), en bra presentplan, en bok och inte en enda långbyxa.
Jag har fått för mig att jag ska ha fler svarta typ kostymbyxor som jag alltid hade förr men nu bara har ett par av. Det är lättare sagt än gjort att hitta något som passar vill jag lova! Usch så fel allt satt. Och för litet var det dessutom. Inte någon självförtroendehöjare där inte.
Men men, jag ger inte upp än.

När jag kom hem var det lite mat, sängkoma och Alcatraz innan jag nästan somnade ifrån mig själv vid 22-tiden.
Lite glad är jag ändå att jag gjorde allt igår. Idag ska jag tvätta och hinner inte med varken träning eller torp.
Go, go power ranger!

RSS 2.0