Broken

Jupp, trasig.
Det är jag det.

Jag hade en av mina värsta nätter någonsin söndag till måndag.
I söndags började min arm göra något så fruktansvärt ont. Ingenting hjälpte och jag låg och led och grät i soffan samtidigt som jag tittade på säsong 3 av True Blood, bara för att ha något att fokusera på.. När klockan var runt 21.00 och jag haft ont sedan jag vaknat av smärtan kl 06.30 gav jag upp och åkte till akuten igen. Där kom jag in rätt snabbt som tur var, och de sa att min smärta förmodligen berodde på att gipset satt för hårt varför de skulle gipsa om min stackars arm.
När gipset åkte av släppte nästan all smärta direkt, det var så otroligt skönt. Sköterskan var förvånad över att jag bara hade ett lager med vaddering under själva gipset och ingen "strumpa".. Kul. Strax efter befrielsekänslan var över började det så klart att göra ont. Undersköterskan som gipsade om mig trädde en "strumpa" (eller tubigrip) över armen och lindade säkert 7 varv med vaddering innan hon lade på gipset och försiktigt fäste allt med elastisk binda utanpå hela paketet. Otroligt mycket mjukare än innan. Jag fick gå hem sedan, dock fortfarande utan någon sjukskrivning, men hela akutbesöket varade inte i mer än 1½ timme. Nytt rekord för min del iaf!
Varför var det då värsta natten på väldigt länge? Jo. Det första gipset hade suttit så hårt att en del av blodflödet hade hämmats. När det sedan kom igång fick frakturen massa blod att jobba med och blev då mer aktiv än på flera dagar. Detta var bland det smärtsammaste jag varit med om. Och till en början blev det bara värre och värre. När det slutade bli värre minskade det inte heller utan fortsatte i samma intensitet hela natten. Klockan halv 7 någongång, efter att jag fått en Ibuprofen av Baloo att ta med mina Alvedon, kunde jag tillslut somna och om man bortser från ett uppvaknande vid halv 12 vaknade inte jag förrän halv 2 på måndagen. Helt slut.
Kicki kom in till mig, bytte mina lakan och täcken (tack!) och fick med mig till Cactuz där vi träffade Pillis också. Sedan handlades det lite på Willys innan jag fick skjuts hem. På kvällen somnade jag redan kl 23.

Idag har jag varit med jobbet på planeringsdag på Salt & Sill hela dagen, efter det träffade jag Per en kortis på stan. Jag är sjukskriven minst veckan ut, av mina kollegor. Imorgon ska jag ringa ortopeden och få det officiellt bara, eftersom jag inte fick någon sjukskrivning av akutläkaren.. (Why?) Sedan ska jag till SkönhetsSpecialisterna och färga ögonfransarna. Måste få lite färg på dem så jag slipper tänka på att måla maskara med vänster hand varje morgon.. Det tar alldeles för lång tid att måla på, ta bort allt överflöd, måla på, ta bort allt överflödigt osv osv. Nu är jag helt slut! Skriver med vänster hand så ha överseende med eventuella stavfel.. Det är nog dags att jag och min värkande arm lägger oss i TV-soffan tills det är dags för sängen.

Reflektioner

Share your thoughts:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0